En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Amiant, el perill continua

Aquesta setmana al Compromís Ciutadà parlem del’amiant i de les seves greus conseqüències a casa nostra fins i tot anys desprésque es deixés de treballar…

9 maig 2016

Comparteix

Aquesta setmana al Compromís Ciutadà parlem del’amiant i de les seves greus conseqüències a casa nostra fins i tot anys desprésque es deixés de treballar amb ell. Inhalar les partícules que desprèn aquestmaterial, tan àmpliament utilitzat per a la construcció als anys 60 i 70, potportar greus conseqüències per a la salut humana. Conseqüències mortals, enmolts casos, que surten a la llum entre 30 i 40 anys després d’haver-hi estatexposat.

Fins ara, la justícia espanyola ha indemnitzata les víctimes i familiars de l’amiant que van treballar a les fàbriques d’Uralitai Rocalla, els dos principals centres de producció d’aquest material a casanostra. Però les conseqüències del contacte amb l’amiant van més enllà de lespersones que el van treballar i també afecta als qui han viscut en un radiinferior a 2 km de les fàbriques. Fenomen que es dóna sobretot a Cerdanyola,Ripollet i Castelldefels. Però demostrar que les malalties pulmonars d’algunsmalalts d’aquestes poblacions són conseqüència de l’exposició de l’amiant ésmolt difícil demostrar-ho, per bé que els metges de la zona, experts en laqüestió, no en tenen dubte.

La nostra convidada al Compromís Ciutadà és l’EstherPérez, advocada del Col·lectiu Ronda.

Més actualitat

SOCIETAT

No contestis 'sí' quan et truquin per telèfon

estafa del sí

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'aquesta i altres estafes telefòniques

30 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Màrius Carol: "Els polítics haurien de tenir salaris millors"

Màrius Carol presenta el llibre 'Crónica de la España que dialoga' als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

El periodista Màrius Carol creu que els polítics ho tenen difícil perquè cobren poc i per la pressió dels mitjans i les xarxes socials

30 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció