En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Vols dur a terme els propòsits per a aquest any nou?

L'any nou és una bona oportunitat per fer canvis i millores importants a les nostres vides. I què cal fer per acomplir els propòsits? Núria Benedito,…

4 gener 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
L'any nou és una bona oportunitat per fer canvis i millores importants a les nostres vides. I què cal fer per acomplir els propòsits? Núria Benedito, Dra. en Psicologia, ens ha donat 4 claus a la 'Fórmula Estel':
1. Posa els propòsits per escrit en un lloc visible. 2 o 3 propòsits és adequat
2. Tingues present els teus propòsits pel matí i varies vegades al dia. I quan aconsegueixis un dels teus propòsits, fes-li una senyal com aconseguit. Això t’ajudarà  a motivar-te a aconseguir la resta de propòsits i veure que l'esforç ha valgut la pena! (la teva habitació, la teva cuina, la teva taula de treball) 
3. Els teus propòsits han de ser sobre tu. No pots proposar-te canviar a uns altres o canviar coses que no depenen de tu.
4. Investigar sobre el canvi que vols fer per organitzar-te i tenir els recursos disponibles quan els necessitis.
Aquestes són algunes coses que pots fer per organitzar-te amb temps i aconseguir de forma més efectiva els teus propòsits per a any nou:
- Pots llegir sobre el teu propòsit: ja sigui per deixar de fumar, aconseguir un altre treball millor, o començar a fer ioga. Mira a Internet vídeos, blogs, articles, o fins i tot llibres gratis que parlin sobre la meta que vols aconseguir per saber què passos has de donar per començar i com aconseguir-ho.
- Escull un moment de l’any que puguis començar: no és necessari que comencis tots aquests canvis alhora el 6 de gener. Si de debò vols complir amb els teus propòsits d'any nou, escull una data per començar cadascun en la qual sàpigues que estaràs descansat, motivat, i envoltat de gent positiva.
- Assegura't que en un mateix dia no comences més de 2 propòsits alhora. Si decideixes començar 3 o més propòsits en el mateix dia pot ser que t'atabalis una mica!

Més actualitat

POLÍTICA

Santi Rodríguez sobre l'atac de Carnero (UGT) a Puigdemont: "Entenc que alguns candidats del PSC tinguin una 'empanada' mental"

Santi Rodríguez, número 4 del PP a les eleccions catalanes | RÀDIO ESTEL

El número 4 del PP a les eleccions catalanes, recorda que els socialistes ja feien aquest discurs l'any passat, abans de necessitar els vots de Junts

6 maig 2024

Redacció

POLÍTICA

Oriol Junqueras veu "prepotent i pretensiós" que Salvador Illa es postuli ja per ser investit president

Oriol Junqueras, president d'ERC, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el president d'ERC critica al candidat del PSC parlant de futurs pactes i insta a Junts a actuar amb responsabilitat

3 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Alèxia Pascual: "Tinc un nivell de perfeccionisme que a vegades no és sa"

Alèxia Pascual, finalista de la segona edició d'Eufòria, serà la protagonista al musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom que s'estrena al setembre al Teatre Victòria de Barcelona | RÀDIO ESTEL

La finalista de la segona edició d'Eufòria i protagonista del pròxim musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom explica la importància que té per a ella la salut mental

2 maig 2024

Redacció