En directe

La Caravana

ESGLÉSIA CATALUNYA

L'escola concertada de Catalunya demana la complicitat dels pares

L’escola concertada de Catalunya ha expressat en una carta adreçada als pares i mares d’alumnes dels seus centres el malestar i disgust davant la campanya…

24 febrer 2017

Redacció

Comparteix

L’escola concertada de Catalunya ha expressat en una carta adreçada als pares i mares d’alumnes dels seus centres el malestar i disgust davant la campanya que, d’un temps ençà, “s’està orquestrant en determinats sectors socials i polítics per desacreditar els centres concertats”. Totes les patronals de l’escola concertada catalana subscriuen l’enviament de la missiva, lamentant “el discurs, ja generalitzat en molts sectors, segons el qual “l’escola concertada és una escola segregadora, que manté certs privilegis”.

La carta també comenta als pares que no es descarta que, en un futur més o menys proper, es necessiti la seva ajuda per fer present la veu de l’escola concertada en el diàleg polític encetat. “L’escola concertada recull i continua la llarga tradició de l’escola d’iniciativa social, tan arrelada a Catalunya i que tan bon servei ha aportat a alumnes i famílies de diversos orígens i condicions econòmiques”, expressa la carta. “El règim de concerts, apropant-nos a una gratuïtat mai aconseguida, ha esdevingut l’expressió d’un dels drets fonamentals de què disposen pares i mares: que els seus fills rebin una educació conforme a les seves conviccions”.

Malgrat aquestes contrarietats, les escoles concertades agraeixen el “suport d’algunes forces polítiques que manifesten així el respecte al nostre marc de convivència, la defensa de la llibertat individual i dels drets fonamentals”. Des de l’escola concertada, a més, recorden que “la seva força radica en la qualitat de la seva acció educativa i docent, en la feina diària de milers de docents i de professionals que tenen cura de l’administració i dels serveis i en el suport dels centenars de milers de pares i mares que hi confien i, sobretot, en l’educació que reben els centenars de milers d’alumnes que s’hi escolaritzen”. La tramesa de la missiva es fa a través dels mitjans que cada institució titular disposa, amb l’objectiu que arribi a tots els pares i mares que escolaritzen els fills i filles en escoles del sector.

Més actualitat

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció