En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

"A Veneçuela, no hi ha democràcia; Maduro no accepta la majoria"

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat…

3 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat prop d'un centenar de morts, segons algunes fonts. La cantant i experta en tècnica vocal Carmen Moreno, el periodista Oriol Domingo i la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, han coincidit en la idea que "no hi ha democràcia a Veneçuela perquè el president Nicolás Maduro incompleix la llei", és a dir, el mandat de "convocar un referèndum revocatori del seu càrrec si ho demanen, com així s'ha fet, dos terços de la cambra legislativa, on té majoria l'oposició"

Carmen Moreno ha denunciat que Maduro "va ordenar aquest cap de setmana passat que uns presos condemnats per assassinat matessin opositors que sortien a protestar, i després van fugir i ara estan lliures". Ha lamentat que "el president ha trencat tots els compromisos democràtics amb el seu mandat, i ara mana Cuba", i ha assegurat que el perill de guerra civil és real. Tica Font ha comentat que "la situació que viu Veneçuela es dona també en altres països llatinoamericans, on es facilita des del poder que la societat civil formi grups armats", i ha conclòs que "segurament una propera guerra civil no serà com l'entenem nosaltres". Per la seva banda, Domingo ha recordat que "el país està incomprensiblement sense que la riquesa arribi a la gent, quan té recursos".
A Veneçuela, en qualsevol cas, govern i oposició necessiten negociació després de la derrota del chavisme a les eleccions legislatives del desembre de 2015. Maduro no accepta referèndum revocatori i l’impedeix. La mediació del Vaticà i de tres presidents llatinoamericans no ha fet cap efecte de moment. Els tres participants en la taula del programa, això, han assegurat que s'ha de mantenir l'esperança.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 3 de juliol.

Més actualitat

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció