En directe

Fórmula Estel

EDITORIAL

Dimensió profètica i parròquia

Avui molts laics i laiques col·laboren en la vidaparroquial, sovint presten un gran ajut a la litúrgia, a Càritas, a lacatequesi, però la dimensió profètica…

29 agost 2017

Redacció

Comparteix

Avui molts laics i laiques col·laboren en la vidaparroquial, sovint presten un gran ajut a la litúrgia, a Càritas, a lacatequesi, però la dimensió profètica que tot batejat té i que ha de projectarla comunitat enfora «no és el nostre punt fort». Ho va dir Bernard Quintard,vicari general de Rodez, França, en el marc del 29è Col·loqui Europeu deParròquies (CEP), que amb el lema Cristians a Europa, un poble, una missió, esva celebrar el mes de juliol passat a Barcelona, amb la participació de laics ireligiosos europeus de diverses edats i procedències. Com desenvolupar aquestadimensió profètica? Fou interessant la intervenció de Mireia Vidal, professorad’Història de l’Església a la Facultat de Teologia Protestant, que prengué elmodel de sant Pau i els seus deixebles, que desenvolupaven una missió «encascada», visitant les capitals de províncies com a representants delterritori, una missió en xarxa amb 62 col·laboradors —alguns més permanents id’altres oferint les seves sinergies temporalment— i una missió que empravaestructures ja existents. «L’evangelització encoratjada per Pau i els processosde conversió que ell va afavorir no eren fundats en les grans predicacionspúbliques ni en les conversions massives (...) Pau no era un apòstol demultituds sinó de contacte personal, o treballant en grups molt reduïts.» Enles seves cartes no fa una crida específica a la missió, però fa notar allò queés igualment evident, el que espera és suport de les comunitats locals: peticióde pregàries, d’ajut econòmic i de personal per integrar temporalment el seuequip missioner. En la missió paulina hi participen no sols els missioners,sinó tot el cos de Crist representat en ells. En Pau no hi ha un enviamentexplícit a la missió perquè la vida cristiana, ella mateixa, és concebuda comuna missió.

Elsparticipants al Congrés conclogueren que les parròquies són llocsd’aprenentatge al servei de l’evangelització i la humanització. «L’única missióque Jesús ens indica és esdevenir deixebles, perquè hem decidit creure.» Elcardenal Omella, en l’eucaristia inaugural del Congrés, va dir que «laparròquia és un oasi on poder recobrar forces». Que les reflexions d’aquest CEPens ajudin a ser-ho cada vegada més, enmig de tants deserts contemporanis.

Més actualitat

SOCIETAT

No contestis 'sí' quan et truquin per telèfon

estafa del sí

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'aquesta i altres estafes telefòniques

30 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Màrius Carol: "Els polítics haurien de tenir salaris millors"

Màrius Carol presenta el llibre 'Crónica de la España que dialoga' als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

El periodista Màrius Carol creu que els polítics ho tenen difícil perquè cobren poc i per la pressió dels mitjans i les xarxes socials

30 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció