En directe

Trotamundos

ACCIÓ SOCIAL

Una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el…

20 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

El22 d’abril, coincidint amb la celebració del Dia de la Terra, es dona perfinalitzat el cicle de la campanya contra la fam “Si cuides el planeta, lluitescontra la pobresa”, que s’ha desenvolupat els dos darrers anys.

Lacampanya, que va començar el juny del 2016, ha estat un itinerari de reflexió iinterrogació cap a la nostra manera de viure, les nostres prioritats, i elshàbits de consum, per valorar si estan per sobre de les nostres necessitats. D’aquestamanera, les seves entitats impulsores, Càritas, CEDIS, CONFER, Justícia i Pau,Mans Unides i REDES (Red de Entidades para el Desarrollo Solidario) ens hanvolgut ajudar a veure si el nostre estil de vida contribueix a la crisi global,i és per tant, insostenible.

Aquestareflexió cap a la manera de viure ha anat marcada per un Decàleg Verd proposatper la mateixa campanya, que consta de deu principis que podem seguir si volemtenir un estil de vida sostenible i generós amb els altres. El primer mandat d’aquestdecàleg ja és tota una declaració d’intencions, ja que ens demana “ajudar a lacausa dels pobres”, com una manera de començar el camí cap a la sostenibilitat.

Anunciantel final de la campanya, l’organització ha fet una crida a escoltar el clam dels pobres i de la Terra. Aquesta crida, com han explicat les diferentsentitats, és una invitació a compartir l’itinerari proposat al Decàleg Verd,però també una crida a expressar el nostre compromís amb els més pobres.

Unavegada finalitzi aquest cicle, les entitats promotores es reuniran per definirels propers objectius i estratègies en el marc del treball com a institucions d’Església,per seguir avançant en els itineraris de transformació social basats en la curade la Creació.

 

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024