En directe

Sons de la terra

ACTIVITATS

Primer simposi de campanes, campanars i campaners

Elpoble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmanala 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de…

30 abril 2018

Macià Grau

Comparteix

Elpoble d’Os de Balaguer, situat a la Noguera, ha acollit aquest cap de setmanala 31a Trobada de Campaners que organitza cada any la Confraria de Campaners deCatalunya conjuntament amb l’Ajuntament d’Os. La celebració, que ha reunit mésde 2.000 visitants, ha estat una oportunitat per posar en valor l’oficihistòric dels campaners, que cada vegada són menys a causa de les innovacionstecnològiques.

Latrobada d’aquest any ha anat marcada per la celebració del primer simposi decampaners, que s’ha celebrat per primera vegada per retre homenatge a tots elscampaners que lluiten per mantenir l’ofici. Durant el simposi, els 80 campanersque hi han participat han reflexionat sobre la situació actual dels diferentstipus de tocs de campana de Catalunya, que fa un any van ser declarats ElementFestiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat.

Paral·lelamenta la Trobada, els carrers d’Os de Balaguer han acollit també aquests dies laFira de la Campana, una fira on es reuneixen empreses especialitzades del sector,des de fonedors fins a instal·ladors de campanes, i que també inclou parades deproductes tradicionals. L’Ajuntament d’Os ja ha explicat que tant el simposicom la trobada han tingut un “gran èxit de participació”, i ha donat lesgràcies a tots els campaners que “amb la seva il·lusió i esforç permetenmantenir viu aquest ofici tan arrelat entre nosaltres i que alhora forma partde la nostra cultura i de la nostra forma de ser”.

 

 

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024