En directe

Fórmula Estel

UN NOU LLINDAR

La fe, ànima del compromís

L’experiència diària ens fa adonar de la dificultat d’assumir compromisos de llarga durada, i la dificultat encara és més gran quan es tracta de compromisos…

7 agost 2018

Sebastià Taltavull

Comparteix

L’experiència diària ens fa adonar de la dificultat d’assumir compromisos de llarga durada, i la dificultat encara és més gran quan es tracta de compromisos per a tota la vida. També presenciem la feble, poca o nul·la resistència pel que fa als compromisos puntuals, fins al punt de fer-se enrere i renunciar a la paraula donada o a la promesa contreta. Passa el mateix quan en qualsevol moment de la vida apareixen dificultats aparentment in- vencibles i s’arriba al punt de dir:

«Ja no puc més!» Què ha passat? Pot haver-hi moltes respostes, però hi ha un denominador comú que ens fa mirar la persona i dir: probablement no tenia prou força interior per enfrontar-se amb la realitat o no disposava d’aquella valentia i confiança que calen per superar qualsevol obstacle.

No deixem d’acudir a la paraula de Déu, no deixem d’aprofundir-hi personalment i en grup

Fem una llarga relació de situacions que coneixem o que, pot- ser, fins i tot vivim. Repassem els moments de desànim, de renúncia a opcions assumides o d’aturades per cansament. Centrem-nos en el nostre compromís baptismal, avaluant la manera com vivim la nostra fe i l’esforç que hi posem, en la nostra forma d’avançar com a seguidors de Jesús, en la consciència de pertànyer a la comunitat cristiana i ser enviats a anunciar-ho amb la claredat de les nostres paraules i el testimoni senzill i humil de la nostra vida.

En el fons, potser hi ha qui passa per una crisi de fidelitat que necessita ser tractada amb delicadesa i que situa la persona enmig d’un mar d’opcions i interrogants. Hi ha qui fins i tot cerca resposta al sentit de l’existència i al misteri que l’envolta. On podem trobar, doncs, aquesta resposta? Qui pot oferir una proposta de confiança? No deixem d’acudir a la Paraula de Deu, no deixem d’aprofundir-hi personalment i en grup, una actitud que per ella mateixa ja manifesta una recerca sincera per trobar la veritat, sempre en ambient de pregària i de compartir amb els altres. Sabem que Jesús és el Camí, la Veritat i la Vida, l’aliment que necessitem i que a l’Eucaristia se’ns dona; ho ha dit ell mateix. Fem-li confiança i no tinguem por!

Sebastià Taltavull, Bisbe de Mallorca

Més actualitat

SOCIETAT

No contestis 'sí' quan et truquin per telèfon

estafa del sí

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'aquesta i altres estafes telefòniques

30 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Màrius Carol: "Els polítics haurien de tenir salaris millors"

Màrius Carol presenta el llibre 'Crónica de la España que dialoga' als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

El periodista Màrius Carol creu que els polítics ho tenen difícil perquè cobren poc i per la pressió dels mitjans i les xarxes socials

30 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció