En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

“El 20S va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta”

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del…

20 setembre 2018

@OscarLlena

Comparteix

Aquest dijous el protagonisme d’A Primera Hora ha estat per l’aniversari del 20S, en el que les forces policials van entrar a diverses seus del govern abans del referèndum i que va desencadenar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per recordar i parlar dels fets, hem estat amb Pep Cruanyes, vicepresident de l’ANC i amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural.

Per a  Cruanyes, "El 20S va significar que la ciutadania s'indignava i es manifestava democràtica i pacíficament davant unes actuacions absurdes i injustificades". Ha afegit que arrel del 20S, "va crèixer una repressió política, una justícia que va saltar, va emprendre una bogeria per intentar parar aquest moviment i anul·lar-lo’". 

D’altra banda, hem parlat amb Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, que ha defensat, sentint l’audio de Jordi Cuixart demanant calma, el pacifisme de l’independentisme:"sentim l'ADN de tot un moviment: la manera pacífica. Demostra la fermesa en les conviccions i de lluitar sempre des d'una posició pacífica". Segons Mauri, el 20S “era una operació d'Estat que ja estava escrita. Com no va existir la violència, se la va inventar. Va començar la degració d'un Estat que no s'aguanta per enlloc”. 

Per tancar l'A Primera Hora, Carme Munté, cap de Redacció de Catalunya Cristiana, ha presentat el número d’aquest diumenge dedicat a la festa de la Mercè. 

Més actualitat

SOCIETAT

No contestis 'sí' quan et truquin per telèfon

estafa del sí

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'aquesta i altres estafes telefòniques

30 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Màrius Carol: "Els polítics haurien de tenir salaris millors"

Màrius Carol presenta el llibre 'Crónica de la España que dialoga' als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

El periodista Màrius Carol creu que els polítics ho tenen difícil perquè cobren poc i per la pressió dels mitjans i les xarxes socials

30 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció