En directe

Laudes

PROGRAMES

"És habitual que pugin els preus sempre amb el canvi d'any"

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "APrimera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de laSocietat Catalana d'Economia…

2 gener 2019

Redacció

Comparteix

Els preus regulats tornen a pujar. Aquest dimecres en el programa "APrimera Hora" de Ràdio Estel, hem parlat amb Eduard Arruga, president de laSocietat Catalana d'Economia i vicepresident del Centre d'Estudis Econòmics iSocials. Després de recordar que "és habitual que pugin els preus sempre amb canvi d'any", ha vaticinat "un creixement econòmic no gaire estable peraquest 2019, ja que farien falta reformes laboral i fiscal perincentivar l'economia i crear llocs de treball". La pujada del Salari MínimInterprofessional, anunciada pel Consell de Ministres del passat dia 21 de Desembrea Barcelona, " és positiva però no fa que pugui haver-hi més creixementeconòmic", segons Arruga.

El vicepresident del CEES ha comentat també que, a Catalunya, es notarà molt més el creixementeconòmic, ja que "els sous són més alts i els preus també", cosa que pot fer "que el creixement sigui una mica més elevat que la resta de l'estatespanyol". En aquesta línia, ha afegit que "l'expansió de l'economia depenen de les expectatives i de lesreformes que pugui dur a terme els diferents governs". La pujada delSalari Mínim Interprofessional, així com la de la contribució delsautònoms a la Seguretat Social, "farà que aquesta tingui millors ingressos i, pertant, pugui donar un millor servei".

D'altra banda Arruga ha destacat que, "amb el Brexit, l'economia d'Europa i del món en general no creixerà tampoc de forma regular,ja que factors com ara aquest o les diferents guerres comercials que vaginproduint-se no afavoreixen que hi pugui haver un creixement econòmicsostingut".

Pots tornar a escoltar l'entrevista i el programa sencer AQUÍ

Més actualitat

SOCIETAT

No contestis 'sí' quan et truquin per telèfon

estafa del sí

L'Organització de Consumidors i Usuaris alerta d'aquesta i altres estafes telefòniques

30 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Màrius Carol: "Els polítics haurien de tenir salaris millors"

Màrius Carol presenta el llibre 'Crónica de la España que dialoga' als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

El periodista Màrius Carol creu que els polítics ho tenen difícil perquè cobren poc i per la pressió dels mitjans i les xarxes socials

30 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció