En directe

Fabricació Pròpia

ESCOLES

El bisbat de Girona fa balanç sobre el nombre d'alumnes que s'han matriculat a l'assignatura de Religió catòlica aquest any a la diòcesi

Com cada any per aquestes dates, les escoles de les diferents diòcesis de Catalunya han fet públiques les dades relacionades amb la matriculació dels seus…

8 març 2019

Redacció

Comparteix
Com cada any per aquestes dates, les escoles de les diferents diòcesis de Catalunya han fet públiques les dades relacionades amb la matriculació dels seus alumnes a l'assignatura de Religió catòlica. D'aquesta manera, els bisbats poden fer un balanç sobre l'interès que tenen els pares i sobretot els fills i filles a cursar aquesta assignatura.
En el cas de Girona, el bisbat ha emès un comunicat on mostra totes les xifres que ajuden a entendre la realitat de la diòcesi. Com explica, aquest any s'han matriculat a l'assignatura de Religió un total de 33.811 alumnes, 14.224 dels quals ho han fet en centres públics i 19.587 en escoles cristianes. Aquest nombre suposa un 28,85% de l'alumnat total de les escoles situades dins el bisbat, un percentatge lleugerament inferior al del curs passat, que va ser del 29,52%.
Com es pot veure al mateix document, a nivell global, "entre centres públics i escoles cristianes, l'etapa d'Educació Primària és la que concentra un major nombre d'inscrits a l'assignatura de Religió catòlica amb 18.140 alumnes, xifra que representa el 37,84% del total de l'alumnat escolaritzat en aquesta etapa". En canvi, pel que fa a l'ESO, el nombre total d'inscrits és de 10.878 alumnes, que equival al 34,76% de l'alumnat.
Una de les curiositats que ha deixat aquest informe és que a Girona la comarca que té més alumnes inscrits a l'assignatura de Religió catòlica és la Garrotxa, amb el 22,37% de l'alumnat, seguida de l'Alt Empordà amb el 16,44% i el Gironès, amb el 15,98%. D'altra banda, la comarca amb menys alumnes cursant Religió és el Maresme, amb només un 9,71%.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024