En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'Associació No al Acoso Escolar reclama mesures de prevenció del 'bullying

Comencem setmana parlant sobre assetjament escolar després de conèixer, entre d’altres dades que el telèfon contra l'assetjament escolar del Ministeri d'Educació va rebre més de…

6 maig 2019

Comparteix
Comencem setmana parlant sobre assetjament escolar després de conèixer, entre d’altres dades que el telèfon contra l'assetjament escolar del Ministeri d'Educació va rebre més de 5.500 trucades relacionades amb possibles casos de bullying. Gairebé el 80 per cent de les trucades són de pares, mentre que les denúncies fetes directament pels menors no arriben al 4 per cent. Gairebé la meitat dels casos, un 46%, afecta nens i nenes d’entre 10 i 13 anys i en el 73% dels casos l’assetjament fa mesos o anys que dura. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem analitzat aquestes dades amb Javier Pérez, president de l’Associació No al Acoso Escolar.
Segons Pérez les dades presentades “només són un esbós de la realitat. Aquests resultats són fruit de les trucades que ha rebut el telèfon del Ministeri, que no és la realitat”. En aquest sentit, Pérez ha matitsat que “l’assetjament “és un acte quotidià, és l’insult de cada dia, accions que et deixen fora de qualsevol acte, un gota a gota que et destrossa la vida”. Des de l’Associació No al Acoso Escolar es creu que, tot i la bona feina que s’està fent, les mesures no acaben de funcionar. 
De fet, l'Associació No al Acoso Escolar ha reclamat aquest divendres davant el Congrés dels Diputats mesures de prevenció del 'bullying' i major formació per als professors que, al seu parer, "no saben com actuar" davant d'aquests casos de maltractament. Segons Pérez “hem de formar persones en la felicitat. No podem permetre que cap nen vagi a l’escola a patir. Això és inadmissible”. A més, el president de l’associació ha afirmat que “el adults arribem tard, ja que ningú s’espera que et pugui passat a tu”.
D’altra banda, al programa A Primera Hora també ens hem fet ressó dels darrers bombardejos de Hamàs des de la Franja de Gaza, més de 200 cohets han provocat hores de sirenes i quatre morts en territori israelià i de la seva resposta, que ha causat 23 morts palestins. N’hem parlat de tot plegat al comentari d’actualitat amb el politòleg Xavier Torrents. I a partir de les 9 del matí hem tingut una nova edició de Tirant pel dret amb els advocats de Digestum Legal per seguir parlant, un dilluns més, sobre compravenda inmobiliària. Recordeu que ens poden trucar al telèfon del directe (93.409.27.71 / 72) per trobar solució als seus dubtes.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Bob Pop: "Aprens a fer servir l'humor perquè la gent et perdoni qui ets"

Bob Pop als estudis de Ràdio Estel el febrer de 2024 | RÀDIO ESTEL

El periodista i escriptor Bob Pop reflexiona sobre la creació del seu espectacle 'Hablar no sirve. De nada', on parla de la seva veritat amb humor

24 abril 2024

Redacció