En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

“Per no patir ansietat, suggerim pensar en coses positives”

Un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Barcelona diu que més d'un 20% dels catalans hauria patit ansietat o depressió…

14 maig 2020

Redacció

Comparteix
Un estudi de l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Barcelona diu que més d'un 20% dels catalans hauria patit ansietat o depressió durant el confinament. En el programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, la psicòloga i investigadora de l’IDIAP Anna Berenguera ha explicat que “l’objectiu era veure com viuen les persones aquest confinament, fet que ha motivat a portar a terme aquest treball, perquè hem d’estar preparats per a futures pandèmies”. Igualment ha destacat que “la restricció de llibertat i de moviment ens obliga a estar a casa sols o acompanyats, situació que no es normal a la nostra vida i ens obliga a fer canvis”. En aquesta línia, la psicòloga ha afegit que “aquesta incertesa provoca ansietat i depressió”.
A més, la investigadora ha comentat una dada que ha cridat l’atenció al seu equip. És que, segons l’estudi, “hi ha una percepció de risc sanitari però preocupa més l’economia personal, l’estabilitat laboral i el pagament de les hipoteques”. Anna Berenguera ha conclòs que això “no ajuda a reduir aquesta ansietat perquè vivim en una societat en què tot ho volem controlar, i això provoca canvis en la salut mental”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ ( a partir del minut 31) 
Finalment Anna Berenguera també ha donat algunes pautes per evitar aquest tipus de casos, ja que “les persones que viuen soles han de respirar profundament i pensar en els bons moments de la nostra vida que recuperarem”. Igualment ha dit que “pensar en coses positives es el que suggerim per no patir ansietat”. Recordem que el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) ha posat a disposició dels ciutadans una línia de telèfon per assistir els atacs d’angoixa i depressió. El nou número, el 649 756 713, atén de 9 a 20 hores.

Més actualitat

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció