En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Jaume Padrós: “Aquest Nadal no tradicional té més sentit que mai”

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest divendres a Radio Estel que “les xifres no són bones”. Les dades…

4 desembre 2020

Comparteix
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha assegurat aquest divendres a Radio Estel que “les xifres no són bones”. Les dades publicades dijous indiquen que la velocitat de contagi del Covid-19 es trobava per sobre dels 0,9 punts, per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram. Per aquest motiu, el govern anunciava que no s'avançarà de tram dilluns, i, per tant, les restriccions es queden com fins ara durant els propers 15 dies. Es manté el confinament municipal el cap de setmana, els centres comercials no podran obrir i els aforament de comerços i activitats no s'ampliaran. Segons Padrós, la decisió del govern català “ha estat valenta i prudent”. En declaracions al programa ‘A primera hora’, ha afegit que “és un acord pensat en equilibri per manternir activa l’economia i protegir la salut”.
Pel que fa a les celebracions nadalenques, Jaume Padrós ha demanat que “no fem trampes per Nadal”. Segons el metge, “el Nadal no és l’objectiu”. En aquest sentit, Padrós ha afirmat que el temps de Nadal, com a creients, hauria de ser una època per “repensar la nostra vida” i  “empatitzar els uns amb els altres”. Per aquest motiu, segons el president del Col·legi de Metges de Barcelona, aquest any “el Nadal s’ha de celebrar i té més sentit que mai, però la celebració tradicional, no”. Segons el dirigent sanitari, “la celebració ha de ser més intima”, i per tant, “s’ha d’apelar a la responsabilitat de cadascú”. 
 
Jaume Padrós també ha dit que “la pandèmia va de responsabilitat i solidaritat”. En relació amb la vacunació del Covid, Padrós ha assegurat que ell es posarà “el primer de la cua de les vacuancions”. “Com a personal sanitari, haurem de donar exemple vacunant-nos. Jo confio en les vacunes”, ha afirmat el president del Col·legi de Metges de Barcelona. Igualment a afegit que “tot apunta que les vacunes són segures” i que “ vacunar és un acte de solidaritat, perquè estem evitant que el virus circuli”. En relació amb aquest tema, Jaume Padrós també ha assegurat que ell, com a sanitari, no pot “obligar ningú a vacunar-se”. També ha dit que “creu que la població catalana estarà a l’alçada del moment”.  
Des del Col·legi de Metges, es demana que no es doni peu als negacionistes que, segons Padrós “contrueixen relats que no són empírics i minen la confiança dels ciutadans”. En un altre moment de l’entrevista, Jaume Padrós ha avisat que “el virus aprofita totes les escletxes” i “estem davant un virus molt contagiós, sobretot amb les persones grans", allà, ha dit Padrós, “es on es troba còmode”. També ha pronosticat que en les properes setmanes el virus pot anar a més, i per això, “ens hem de preparar psicologicament que els propers dies seran dies molt complicats"
En la mateixa edició del programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel, també ha intervingut la secretària general del Departament d’Interior, Elisabet Abad, que ha assegurat que la decisió d’ajornar el canvi de fase previst per a dilluns vinent “apel·la al criteri de responsabilitat”. D’altra banda, Abad també ha avisat que “si es vol gaudir d’un Nadal únic, hem de ser prudents”.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció