En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

Informe de l’Observatori de la Soledat sobre l’impacte del Covid

L’Observatori de la Soledat, la primera plataforma de generació i intercanvi de coneixement sobre la soledat no desitjada a Espanya, va presentar aquest setmana passada…

26 febrer 2021

Redacció

Comparteix
L’Observatori de la Soledat, la primera plataforma de generació i intercanvi de coneixement sobre la soledat no desitjada a Espanya, va presentar aquest setmana passada un informe titulat "L'impacte de la COVID-19 en el sentiment de soledat no desitjada de les persones grans". Aquest document mostra com han viscut durant la pandèmia les persones grans que ja sentien soledat abans de l’arribada del Covid-19, i ho fa mitjançant l’exposició i l’anàlisi dels resultats obtinguts de l’enquesta que es va realitzar entre els mesos de juny i juliol de 2020 a 210 persones grans vinculades als programes socials de la Fundació Amics de la Gent Gran. Aquest divendres, hem parlat amb Regina Martínez, responsable de l’Observatori de la Soledat d’Amics de la Gent Gran, en el programa A primera hora de Ràdio Estel.
Com ha canviat el dia a dia de la gent gran arran de la COVID-19? Creus que ha variat el seu sentiment de soledat? S'han sentit discriminades? Què és el que més han trobat a faltar? Aquestes preguntes les respon l’informe. Quines són les principals conclusions que treu tot l'estudi?

•    El 41% de les persones grans enquestades manifesten un augment del seu sentiment de soledat durant la pandèmia.•    Els resultats mostren com el 59% de la gent gran s’ha sentit més vulnerable arran de l’arribada del Covid-19.

•    Fins al 65% de les persones que han socialitzat més amb la xarxa d’amics i veïns s’han sentit més segures.
•    El 92% de la gent gran ha utilitzat les mateixes eines de comunicació que abans de la pandèmia, sobretot el telèfon, i es fa evident l’existència de la bretxa digital

 
A Catalunya, 334.000 persones de més de 65 anys viuen soles. I és precisament aquest perfil,  homes i dones de més edat i més fràgils, el que es troba en situació de més risc de patir aïllament social i soledat no desitjada. Un fenomen complex, divers i plural que fa que hi hagi tantes soledats com persones que la senten. Segons Regina Martínez, “la soledat es pot considerar una malaltia mortal”. D’altra banda, segons la responsable de l’Observatori de la Soledat d’Amics de la Gent Gran, “s’ha comprovat que, durant la pandèmia, el telèfon s’ha consolidat com el mitjà més utilitzat per les persones grans”.
 
Aquest informe el podeu descarregar a la pàgina web de l’entitat. I el programa A primera hora AQUÍ

Més actualitat

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Bob Pop: "Aprens a fer servir l'humor perquè la gent et perdoni qui ets"

Bob Pop als estudis de Ràdio Estel el febrer de 2024 | RÀDIO ESTEL

El periodista i escriptor Bob Pop reflexiona sobre la creació del seu espectacle 'Hablar no sirve. De nada', on parla de la seva veritat amb humor

24 abril 2024

Redacció