En directe

Fórmula Estel

POLÍTICA

Santi Vila, disposat a treballar amb Sandro Rosell en una candidatura per Barcelona

“Com més talent convencem perquè participi, millor anirem”

16 febrer 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', l'exconseller Santi Vila ha recalcat que Barcelona "no viu un moment decadent, però ha de superar la crisi d'autoestima i tornar a demostrar que és una societat liberal i progressista que aposta per guanyar diners, i que està compromesa socialment". Així ho ha apuntat després de confirmar, en la presentació del seu nou llibre 'Vida plena, vida bona', que encapçalarà la llista de Centrem en les pròximes eleccions per ser alcalde de la ciutat.

Sobre la possible incorporació de Sandro Rosell, expresident del Futbol Club Barcelona, a la candidatura de Centrem, Vila ha defensat que "com més gent sòlida i amb talent convencem perquè participi en la política, més bé anirem tots". A més, l'exconseller ha reiterat que no li agrada "el frontisme en què estem instal·lats", ni tampoc la "immediatesa de les decisions, on importen més els tweets que les polítiques de fons". Tanmateix, Vila ha reivindicat la moderació i que "no creu en un projecte de dretes o esquerres, sinó en un de transversal".

Pel que fa al Govern del qual en va ser conseller, Santi Vila n'ha destacat dos moments diferenciats, un primer on "gràcies al President Artur Mas la Generalitat de Catalunya no va col·lapsar en el context de la recessió econòmica" i un segon moment no tan vinculat a la gestió en el que, segons Vila van aparèixer els "temes més identitaris o nacionalistes i aquí sí que ens vam desviar del camí recte i ens vam embolicar" ha reblat.

"Tinc clar que vaig a un judici just, però al camp contrari"

Santi Vila es podrà presentar a la candidatura si surt absolut del judici, previst el pròxim 4 de maig, per la polèmica amb les obres del museu de Lleida a Sixena. En aquesta línia, l'exconseller ha subratllat que "tinc clar que vaig a un judici just, però al camp contrari". A més, ha afegit que tant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com la consellera de cultura, Natàlia Garriga, l'han recolzat políticament, i que "per fi tornem a tenir un govern, que no els he votat, però que em representen".

Entrevista amb l'exconseller Santi Vila

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Bob Pop: "Aprens a fer servir l'humor perquè la gent et perdoni qui ets"

Bob Pop als estudis de Ràdio Estel el febrer de 2024 | RÀDIO ESTEL

El periodista i escriptor Bob Pop reflexiona sobre la creació del seu espectacle 'Hablar no sirve. De nada', on parla de la seva veritat amb humor

24 abril 2024

Redacció