En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els Mossos atribueixen el creixement de denúncies per delictes d'odi a "la confiança que hi ha amb la policia"

Segons ha explicat el caporal Joan Miquel Martínez, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública i el 10% restant es fa a través d'internet.

3 març 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra han publicat les dades sobre les denúncies que es fan cada any a Catalunya relacionades amb delictes d'odi. D'aquestes denúncies, gairebé la meitat es fan per agressions en contra dels col·lectius LGTBI on els nois homosexuals són els més perjudicats.

Els Mossos atribueixen aquest augment al fet que ara es denuncia més que abans perquè "ha crescut la confiança en la policia i per la tasca que s'ha fet des d'entitats com l'observatori contra l'homofòbia", segona ha apuntat a Ràdio Estel el cap de l'oficina de delictes d'odi dels mossos, el caporal Joan Miquel Martínez. Martínez també ha avisat que aquestes agressions no només afecten la persona agredida, "sinó també tot el seu entorn familiar i altres persones del seu col·lectiu".

"Els delictes d'odi no només afecten la persona agredida, sinó també tot el seu entorn familia i altres persones del seu col·lectiu"

Segons ha explicat el caporal, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública, al transport públic i en l'àmbit de l'oci nocturn i el 10% restant es fan a través de les xarxes socials per internet.

Tot i el creixement de denúncies, els mossos avisen que encara hi ha molts casos dels quals la policia no té coneixement, aproximadament 8 de cada 10 segueixen sense denunciar-se. Una altra preocupació de la policia és que un 19% dels autors d'aquests delictes d'odi a Catalunya eren menors d'edat. Per pal·liar aquesta situació, els Mossos d'Esquadra formaran uns 200 alumnes d'ESO de 37 escoles catalanes perquè els facin d'enllaç entre els nois i noies assetjats i l'oficina de delictes d'odi.

Escolta l'entrevista:

Joan Miquel Martínez, cap de l'oficina de delictes d'odi i discriminació dels Mossos d'Esquadra

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Oriol Junqueras veu "prepotent i pretensiós" que Salvador Illa es postuli ja per ser investit president

Oriol Junqueras, president d'ERC, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el president d'ERC critica al candidat del PSC parlant de futurs pactes i insta a Junts a actuar amb responsabilitat

3 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Alèxia Pascual: "Tinc un nivell de perfeccionisme que a vegades no és sa"

Alèxia Pascual, finalista de la segona edició d'Eufòria, serà la protagonista al musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom que s'estrena al setembre al Teatre Victòria de Barcelona | RÀDIO ESTEL

La finalista de la segona edició d'Eufòria i protagonista del pròxim musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom explica la importància que té per a ella la salut mental

2 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pedro Casablanc: "M'agradaria fer una obra en català"

Pedro Casablanc: "M'agradaria fer una obra en català"

Pedro Casablanc admet que vol tornar a fer teatre en català. Ara actua a Don Ramón Maria del Valle-Inclán a través de Ramón Gómez de la Serna

2 maig 2024

Redacció