En directe

Fórmula Estel

ECONOMIA I FINANCES

Pressupostos

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

Comparteix

Jaume Alonso-Cuevillas assegura que l'acord dels pressupostos del govern de la Generalitat amb el PSC ja s'anava gestant des d'abans de l'estiu. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el diputat de Junts afirma que "sortir del govern era l'única opció coherent de Junts".

Per Cuevillas, l'acord "culmina la trencadissa de la majoria independentista". El diputat de Junts també ha deixat clar que Esquerra Republicana tenia ganes de tripartit amb els comuns i el PSC, "d'una reedició d'un tripartit autonomista", segons ha dit. I ha afegit que els republicans no són "un soci fiable".

"L'acord culmina la trencadissa de la majoria independentista"

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas
L'advocat i diputat de Junts, Jaume Alonso-Cuevillas. ACN

L'advocat, que havia representat l'expresident Carles Puigdemont, ha assegurat que els independentistes són un grup objectivament identificable. Des d'un punt de vista legal, Cuevillas ha explicat que és "un concepte jurídic indeterminat perquè no hi ha forma matemàtica per establir-ho", però afirma que "els independentistes són una minoria nacional que pretén independitzar-se d'un país amb vocació imperial que és Espanya".

El concepte de 'grup objectivament identificable' és un dels nous termes que posa sobre la taula la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que va respondre sobre l'extradició de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, demanada a Bèlgica pel jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

Una sentència que, segons l'advocat, "intenta ser molt diplomàtica" i es basa en la regla general del principi de confiança recíproca entre estats membres de la Unió Europea, donant per fet que tots ells garanteixen un estat de dret. Ara bé, la resolució incorpora una sèrie d'excepcions que, segons Cuevillas, "són un triomf per les posicions que defensem".

Entrevista a Jaume Alonso-Cuevillas, advocat i diputat de Junts

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Bob Pop: "Aprens a fer servir l'humor perquè la gent et perdoni qui ets"

Bob Pop als estudis de Ràdio Estel el febrer de 2024 | RÀDIO ESTEL

El periodista i escriptor Bob Pop reflexiona sobre la creació del seu espectacle 'Hablar no sirve. De nada', on parla de la seva veritat amb humor

24 abril 2024

Redacció