En directe

Fabricació Pròpia

POLÍTICA

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Comparteix

L'advocat penalista Francesc Jufresa ha explicat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que, segons la llei de l'indult, el govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult que ha demanat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en la sentència que condemna a Laura Borràs. Però avisa que el termini "és prorrogable fins a un any". El lletrat ha detallat que "no es començarà a tramitar l'expedient administratiu de l'indult" fins que el Tribunal Suprem resolgui el recurs que presentarà la defensa de Laura Borràs. Per tant, el recorregut legal es podria dilatar en el temps.

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.
Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC | ACN

Francesc Jufresa també ha apuntat que "és habitual" que un tribunal sentenciador, un cop acabada la seva sentència, es rellegeixi a si mateix i demani al govern espanyol que indulti a la persona que està sentenciant. "Estadísticament, no ho fan moltes vegades, però està previst en el Codi Penal. La llei estableix que, quan el tribunal, en l'estricta aplicació de la llei, es veu obligat a imposar una pena que li sembla desproporcionada té la facultat de demanar directament al govern que indulti aquesta persona".

L'advocat penalista ha afegit que, en aquest cas, el tribunal ho ha fet "de manera molt humanitària", perquè demana un indult al govern només de la pena de dos anys perquè Laura Borràs no entri a la presó. Sobre la sentència del TSJC, el lletrat ha assegurat que "des d'un punt de vista tècnic, jurídic i penal està perfectament construïda" i que "no es pot retreure".

"És habitual que un tribunal sentenciador, un cop acabada la seva sentència, es rellegeixi a si mateix i demani al govern espanyol que indulti a la persona que està sentenciant

Entrevista a l'advocat penalista Francesc Jufresa

0:00 / 0:00

Més actualitat

POLÍTICA

Carlos Carrizosa sobre un possible retorn de Puigdemont: "Vostè saludaria a Putin?"

Carlos Carrizosa, candidat per Ciutadans a les eleccions catalanes del 12 de maig

El candidat de Ciutadans als comicis del 12 de maig, Carlos Carrizosa, diu que no té el compromís "ni del PSC ni del PP de no governar sense dependre dels vots dels independentistes"

29 abril 2024

Redacció

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció