En directe

Fabricació Pròpia

Infraestructures

POLÍTICA

Juli Fernàndez: "És difícil que l’R2 funcioni sense problemes perquè a Rodalies hi ha retards 8 de cada 10 dies" 

Sobre la participació de Carles Campuzano en un acte del PDeCat a Mataró, Fernández ha dit que ho ha fet perquè hi té una vinculació personal

17 maig 2023

Redacció

Comparteix

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, veu difícil que l'R2 de Rodalies funcioni sense problemes. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el conseller d'ERC diu que "hi ha retards de 15 minuts 8 de cada 10 dies". Fernández critica que l'afectació no és només en aquesta línia, sinó que és sistemàtica i es podria dir que el que és estrany "és que funcioni sense incidències".

Juli Fernàndez, conseller de Territori, durant l'entrevista de Pol Marsà a Ràdio Estel
Juli Fernàndez, conseller de Territori, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El conseller de Territori ha afegit que el problema no és temporal sinó que és estructural per l'abandonament per part de l'Estat, actualment en mans del partit socialista però, també, en el seu moment en mans del Partit Popular.

El conseller ha reiterat que el Govern de la Generalitat vol totes les responsabilitats sobre Rodalies: "Les excuses no serveixen de res i, per tal de donar solucions als usuaris, volem assumir la responsabilitat encara que pugui generar-nos desgast". Fernàndez ha matisat que cal abordar gestió, inversió i infraestructures.

Fernàndez ha negat que hagi estat un llamp la causa de l'avaria de l'estació de Gavà que va provocar l'últim caos massiu a Rodalies, i en ser preguntat per la possibilitat que hagi estat un sabotatge, el conseller ha tret pilotes fora, apel·lant a la responsabilitat d'Adif. "Suposo que Adif està investigant les causes, jo el que vull és saber-ho".

Pel que fa a la B-40, el conseller ha insistit en el fet que el Govern sempre compleix els seus acords. Ho fa, ha dit Fernàndez, en allò que hi ha escrit.

En l'àmbit de l'habitatge, Fernàndez ha avançat que la Generalitat aplicarà la nova llei d’habitatge tan bon punt es pugui recuperar el límit al preu dels lloguers.

Sobre la participació del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en un acte electoral del candidat a l'alcaldia de Mataró, Quim Fernández, amb la formació que aglutina diversos partits com ara el PDeCat, Fernández li ha restat importància. "Ho ha fet perquè hi té una vinculació personal", ha dit.

Més actualitat

MOBILITAT

El Govern critica la "manca de planificació" de Renfe per gestionar l'avaria a l'R2 Sud

Marc Sanglas, secretari de mobilitat i infraestructures, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El departament de Territori critica que la gratuïtat de Rodalies no ha portat més usuaris al transport públic, sinó que els ha tret dels altres serveis

3 maig 2023

Redacció