En directe

La Caravana

SOCIETAT

Metges Sense Fronteres, sobre l'atac a l'hospital de Gaza: "No s'estan respectant les mínimes normes que tenen les guerres"

Mila Font, delegada de Metges sense Fronteres a Catalunya, admet que la situació és molt complicada, però que continuen treballant sobre el terreny

18 octubre 2023

Redacció

Comparteix
Una nena atesa pels serveis mèdics després d'un bombardeig a un hospital a Gaza, el 17 d'octubre de 2023
Una nena és atesa pels serveis mèdics després d'un bombardeig a un hospital a Gaza, el 17 d'octubre de 2023 | Mohammad Abu Elsebah | DPA | Europa Press

Organitzacions de tot el món s'han desplaçat per a ajudar les víctimes de la guerra que des de fa 12 dies castiga la franja de Gaza. Una d'elles és Metges Sense Fronteres. La seva delegada a Catalunya, Mila Font, s'ha mostrat en declaracions a Ràdio Estel molt crítica amb el bombardeig d'aquesta nit a un hospital de Gaza. "No s'estan respectant les mínimes normes que tenen les guerres", que impedeixen l'atac a estructures sanitàries o ambulàncies. "És clau que no s'assetgi una ciutat amb tantíssima població civil ni que es bombardegin hospitals", ha manifestat.

A més, la falta de recursos comença a ser un problema. Font ha explicat que han consumit "en tres dies els medicaments que gastàvem en tres setmanes" i xifra en més de 10.000 els ferits a la zona en una sola setmana. L'accés a l'aigua també està sobre la taula, ja que no en queda a les botigues, i els ciutadans han de recórrer a l'aigua del mar.

"Hem consumit en tres dies els medicaments que gastàvem en tres setmanes"

La delegada a Catalunya de Metges Sense Fronteres ha dit que "cap zona de la Franja és un lloc segur per a ningú". Malgrat tot, els equips de l'ONG segueixen a la zona, amb més de 300 treballadors locals operant-hi, la seva majoria, al sud del territori per motius de seguretat.

Actualment, l'organització es troba en un moment de pausa, a l'espera de veure com es desenvolupen els fets. Preguntada per la resposta mundial al conflicte, Font veu com "la societat civil sí que s'està movent pel que passa a Gaza" però creu que s'hauria de fer molt més.

L'ONG manté la seva ajuda a Gaza a través del fons d'emergències, que se sosté amb aportacions de ciutadans. S'hi pot contribuir des de la seva pàgina web de Metges Sense Fronteres.

Entrevista a Mila Font, delegada de Metges Sense Fronteres a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024

POLÍTICA

Manuel Reyes: "L'independentisme encara té molta força a Madrid"

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i membre de l'executiva del PP | ACN

El president del PP a Barcelona nega que el procés català "s'hagi acabat", tot i la falta de majoria absoluta al 12-M dels independentistes: "Ja ens agradaria"

16 maig 2024

Redacció