En directe

Fabricació Pròpia

AUDIOS

"Encara que es tanquin portes, canto en català perquè em sento més còmode"

Roger Fortuny és Fortuu, un raper originari de Fornells de la Selva que acaba de publicar el seu primer disc de llarga durada, '42'

28 novembre 2023

Redacció

Comparteix

"Encara que es tanquin portes, canto en català perquè em sento més còmode". Aquesta declaració del raper català Fortuu és tota una declaració d'intencions. L'ha pronunciat en una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, on ha donat a conèixer el seu primer disc de llarga durada, '42' ('Four Two', editat per RGB Suports). "No m'acaba d'agradar la meva veu en castellà, i a més, canto en català perquè no es perdi la llengua", ha dit.

Ni la llengua, ni la música urbana que es fa al territori. "Hi ha molt trap bo en català que no es coneix o que s'hauria de conèixer més", afegeix posant com a exemple 31 Fam o Mushkaa.

El cantant Fortuu, a Ràdio Estel

Fortuu és Roger Fortuny, de Fornells de la Selva, qui temps després de publicar l'EP 'Dopamina' amb el trapper Quimo, fa el salt amb aquest '42', que no té un fil conductor, però és el vehicle per conèixer-lo una mica més i sorprendre's a cada cançó.

Un disc, assegura Fortuu, on ret homenatge als amics i a la seva família, que sempre han estat al seu costat. De fet, el seu germà Lluc canta amb ell 'Oblida'm'. I és que no diu que no a les col·laboracions: el raper Hattyy fa les veus a 'Family' i no és ni l'única vegada ni l'única col·laboració.

A l'entrevista, no dubta a tirar la canya a l'argentí Duki ("tot i que seria difícil que cantés en català), Flashy Ice Cream i 31 FAM, i reconeix que el futbol (juga a tercera divisió a l'Escala) encara està una mica per sobre de la música.

Fortuu, cantant de música urbana en català: "Encara que es tanquin portes, canto en català perquè em sento més còmode"

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024

POLÍTICA

Manuel Reyes: "L'independentisme encara té molta força a Madrid"

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i membre de l'executiva del PP | ACN

El president del PP a Barcelona nega que el procés català "s'hagi acabat", tot i la falta de majoria absoluta al 12-M dels independentistes: "Ja ens agradaria"

16 maig 2024

Redacció