En directe

Fabricació Pròpia

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

Comparteix

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé, segons l'informe de l'Associació Visión y Vida. La seva coordinadora, Elisenda Ibáñez, ha alertat a La Caravana de Ràdio Estel que el "sistema visual no està preparat pel canvi digital que ha fet la societat".

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

Ibáñez ha comentat que "el 42% d'adolescents té maldecaps i això és per un sobreesforç", i ha explicat que el cos és "intel·ligent i la miopia s'adapta". "Si tu estàs mirant de prop, s'adapta al sistema i veus malament de lluny. El sistema entén que vol veure de prop i, per tant, castiga la vista de lluny", ha matisat la coordinadora de l'entitat.

El 42% dels adolescents té maldecaps pel sobreesoforç que fa la vista davant les pantalles

Tot i això, Ibáñez ha explicat que les pantalles "no en tenen tota la culpa, però en part sí". "Tècnicament, tenen coses que propicien, però el problema és que hem passat de mirar de lluny a mirar de prop", ha comentat.

"Cada hora, s'incremental molt el risc de miopia"

La coordinadora també ha comentat que tots aquests sobreesforços poden avançar l'edat de tenir la vista cansada. "A partir dels quaranta arriba la vista cansada, perquè aquesta capacitat d'acomodació es va perdent, i per això necessites ulleres".

Recomanacions per reduir els efectes de les pantalles

Per mirar de reduir els greus efectes que provoquen les pantalles a la vista, Ibáñez recomana la regla "20-20-20". Cada 20 minuts, s'hauria de fer un descans de 20 segons parpellejant conscientment i mirant a l'infinit, a 20 peus, que traduït del sistema de mesura americà serien un 5-6 metres.

Entrevista a Elisenda Ibánez, coordinadora de l'Associació 'Visión y Vida'

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024

POLÍTICA

Manuel Reyes: "L'independentisme encara té molta força a Madrid"

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i membre de l'executiva del PP | ACN

El president del PP a Barcelona nega que el procés català "s'hagi acabat", tot i la falta de majoria absoluta al 12-M dels independentistes: "Ja ens agradaria"

16 maig 2024

Redacció