En directe

Vespres

SOCIETAT

Catalunya acull 2.620 migrants que han arribat a les Canàries des de la declaració d'emergència migratòria

Segons una resposta parlamentària a la qual ha tingut accés aquesta emissora, els migrants se'ls ha reubicat en 17 municipis catalans

7 març 2024

Redacció

Comparteix

Catalunya ha acollit 2.620 migrants que han arribat a les illes Canàries de 17 d'octubre de 2023 al 21 de gener d'aquest any, segons una resposta parlamentària a la qual ha tingut accés Ràdio Estel

Un grup de migrants són remolcats per una embarcació de la guàrdia costera espanyola fins al port d'Arguinerguín, en l'illa de Gran Canària, el 21 d'octubre de 2023 | REUTERS (Borja Suárez)
Un grup de migrants són remolcats per una embarcació de la guàrdia costanera espanyola fins al port d'Arguineguín, en l'illa de Gran Canària, el 21 d'octubre de 2023 | REUTERS (Borja Suárez)

A mitjan d'octubre és quan la Secretaria d'Estat de Migracions va declarar l'emergència a l'arxipèlag canari davant l'augment d'arribada de migrants en pasteres. Des d'aleshores, el ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha reubicat, sota el seu criteri, a les diferents comunitats autònomes. S'ha reubicat els migrants en 17 municipis catalans, entre els quals, 3 de les 4 grans capitals, menys Girona.

També alguns municipis de la costa catalana com l'Estartit, Calella, el Masnou, Pineda de Mar, Vilanova, Salou, Blanes, Lloret o Malgrat de Mar, a més de Figueras, Collbató, Reus, Hostalets de Pierola i Banyeres del Penedès. Les places han estat gestionades directament per organitzacions d'àmbit estatal coordinades pel Ministeri.

Més actualitat

AUDIOS

Emilio Morenatti: "Jo vull fotografiar el que està passant"

fotografia viral de Morenatti al PSC

El fotoperiodista va captar el moment en el qual Salvador Illa i altres líders del PSC veien en pantalla els primers resultats de l’escrutini de les eleccions del 12 de maig al Parlament de Catalunya

13 maig 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Infraestructures

Rodalies trigarà "unes setmanes" en normalitzar-se

En una entrevista a Ràdio Estel, Mar Ruiz, cap de comunicació d'Adif a Catalunya, ho justifica assegurant que "l'estació afectada de Montcada és estratègica"

13 maig 2024

Redacció

POLÍTICA

Xavier Tomàs: "Els partits polítics no han sabut convèncer amb el seu relat a través de mitjans o xarxes socials"

Xavier Tomàs és consultor de comunicació política | RÀDIO ESTEL

El consultor de comunicació política creu que ha sigut una campanya electoral "estranya" sense "una pregunta clara"

10 maig 2024

Redacció