En directe

Cocodril Club

ABUSOS SEXUALS

La nova executiva de la Conferència Episcopal inicia els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos 

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l’Associació Infància Robada, Juan Cuatrecasas, avança que ha parlat amb el vicepresident José Cobo i li ha demanat que rebutgi “l’informe Dagnino” i treballi en un nou marc jurídic

12 abril 2024

Redacció

Comparteix

La nova executiva de la Conferència Episcopal Espanyola ha iniciat els contactes amb les associacions de víctimes d’abusos sexuals en el sí de l’Església. En una entrevista al programa La Caravana de Ràdio Estel, el president d’ANIR, (Associació Infància Robada), Juan Cuatrecasas, ha assegurat que ha parlat “fa uns dies amb José Cobo, el vicepresident”, però “amb Argüello no”. El també pare d’una víctima d’abusos en un col·legi de l’Opus Dei ha explicat que li han traslladat a Cobo “la preocupació que tenen per l’informe Dagnino”, i li han demanat, “sense donar-li més protagonisme, que l’aparqui, el rebutgi” i que comencin a treballar amb “un marc jurídic diferent sobre la taula”.  

“És un capítol que ja hem passat i ara cal fer passos endavant i escoltar les necessitats reals de cadascú”, explica Cuatrecasas. El president d’ANIR també ha dit que estan en sintonia amb la CONFER, Conferència Espanyola de Religiosos, a l'hora de treballar plegat per atendre les víctimes d’abusos sexuals. "A la trobada d’ahir vam posar en valor mesures com les teràpies gratuïtes, incloure les víctimes de pederàstia al document ‘Diversos’ o també més protecció per a les víctimes quan aquestes denunciïn". Cuatrecasas ha assegurat que encara es donen casos de víctimes que denuncien “i son agredides verbalment pels seus agressors”. Per això creu que cal un reconeixement, reparació i indemnització per a les víctimes. 

“Confiem que es crei la comissió de treball a tres bandes per atendre les víctimes d’abusos sexuals”  

D’altra banda, les associacions de víctimes d’abusos sexuals confien en la creació de la comissió de treball a tres bandes entre les associacions, Església i estat per atendre totes les víctimes. “Ens hem posat disposició de la Confer, la Conferència Episcopal Espanyola i també el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo”, detalla. 

Entrevista a Juan Cuatrecasas, president de l’Associació Infància Robada

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024

POLÍTICA

Manuel Reyes: "L'independentisme encara té molta força a Madrid"

Manuel Reyes, alcalde de Castelldefels i membre de l'executiva del PP | ACN

El president del PP a Barcelona nega que el procés català "s'hagi acabat", tot i la falta de majoria absoluta al 12-M dels independentistes: "Ja ens agradaria"

16 maig 2024

Redacció