En directe

Inici Conclave

AUDIOS

GASTRONOMIA

"No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit"

Només unes hores després que el restaurant Disfrutar, en Barcelona, hagi estat coronat com el millor del món, un dels xefs, Mateu Casañas, parla amb 'La Caravana' de Ràdio Estel

6 juny 2024

Redacció

Comparteix

El restaurant barcelonès Disfrutar, ubicat a Barcelona, ha aconseguit la primera posició a la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024 publicada aquest dijous, i fa que Barcelona estigui amb més contundència a l'Olimp de la gastronomia. Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, van pujar aquesta matinada (hora espanyola) a l'escenari de l'hotel Wynn de Las Vegas (Estats Units) per recollir el premi. I la resta dels treballadors del restaurant han seguit l'acte des del local.

Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR
Els xefs Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruc, del restaurant Disfrutar | DISFRUTAR

Només unes hores després, el programa 'La Caravana' ha pogut parlar amb Mateu Casañas, que ha reconegut que el premi ha estat una sorpresa: "No ens ho esperàvem, som de veure el got mig buit". Casañas i els seus companys xefs, encara a Las Vegas, ja han pogut parlar amb tot l'equip per videotrucada i estan esperant celebrar-ho plegats.

Casañas reconeix que aquest reconeixement dona una tranquil·litat per poder projectar el restaurant a més temps vista. Un restaurant que només té deu anys,"però molts més d'ofici", puntualitza el xef.

Ser fidels a la idea original

Quina és la pròxima fita d'un restaurant, que, en deu anys, s'ha convertit en el millor restaurant del món? "No hem de créixer més com a restaurant, simplement hem de ser fidels a la idea original i continuar fent recerca i innovació per obrir nous camins en els plats que també puguin aprofitar altres companys de professió", assegura Casañas amb contundència.

L'asador basc Etxebarri i el madrileny DiverXO s'han colocat en el segon i quart lloc de la llista The World's Best 50 Restaurants de 2024.

"No hem de créixer més, hem de ser continuar fent recerca i innovació"

Entrevista a Mateu Casañas, xef del restaurant Disfrutar, el millor del món

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Joan Carreras: "Si ens preguntem si tenim temps sempre estem amb l'angoixa de si no en tenim"

Joan Carreras

Entrevista als actos Marta Marco i Joan Carreras.

7 maig 2025

POLÍTICA

Sense categoria

SOCIETAT

Aina Vidal: "Estic convençuda que tothom parla amb Puigdemont"

Aina Vidal

La portaveu dels comuns al Congrés ho ha manifestat a El Matí a Ràdio Estel, l’endemà que Junts hagi dit que no donarà suport a la reducció de la jornada laboral

7 maig 2025

Redacció

ACTUALITAT

RELIGIÓ

VATICÀ

Daniel Arasa: "Etiquetar els cardenals en conservadors o progressistes és injust"

Vaticà

Entrevista al degà de la Facultat de comunicació de la Universitat de la Santa Creu a Roma, Daniel Arasa

7 maig 2025