En directe

La Missa de cada dia

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

COVID

SOCIETAT

SOLIDARITAT

Thomas Ubrich, tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola: "Gairebé a la meitat dels sol·licitants de l’ingrés mínim vital se'ls hi ha denegat l'ajut, i els altres encara no han rebut resposta"

L'investigador i tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola parla a 'El Matí a Ràdio Estel' sobre l'informe 'Anàlisi i Perspectives 2021', fet per la fundació FOESSA i Cáritas, que revela que hi ha dos milions de persones més en exclusió social a l'Estat des de l'any 2018.

8 octubre 2021

Redacció

Comparteix
Economía Digital

L'informe Anàlisi i Perspectives 2021, elaborat per la fundació FOESSA i Càritas, analitza quina incidència té la pandèmia en la cohesió social d'Espanya. Aquest any les dades exposen que hi ha dos milions de persones més en exclusió social a l'Estat des de l'any 2018.

Avui dia, són 11 els milions de persones que es troben en situació d'exclusió social a Espanya, sis milions d'elles es troben ja en exclusió severa, i hi ha un empitjorament generalitzat dels nivells d'integració per al conjunt de la població.

Thomas Ubrich, investigador de l'informe i tècnic d'estudis de Cáritas Espanyola, ha assenyalat en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que la pandèmia ha esmicolat la cohesió social. A més, ha exposat que l'Ingrés Mínim Vital no funciona, que les primeres traves ja apareixen a l'hora d'iniciar els tràmits i que "només una quarta part rep la informació necessària per sol·licitar-lo".

L'investigador ha apuntat, també, que "només un 18,6% de tots els sol·licitants de l'ingrés vital mínim rep l'ajut o el té concebut" i que "gairebé a la meitat dels sol·licitants se'ls hi ha denegat i els altres encara no han rebut resposta".

Més actualitat

POLÍTICA

Oriol Junqueras veu "prepotent i pretensiós" que Salvador Illa es postuli ja per ser investit president

Oriol Junqueras, president d'ERC, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el president d'ERC critica al candidat del PSC parlant de futurs pactes i insta a Junts a actuar amb responsabilitat

3 maig 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Alèxia Pascual: "Tinc un nivell de perfeccionisme que a vegades no és sa"

Alèxia Pascual, finalista de la segona edició d'Eufòria, serà la protagonista al musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom que s'estrena al setembre al Teatre Victòria de Barcelona | RÀDIO ESTEL

La finalista de la segona edició d'Eufòria i protagonista del pròxim musical 'Mar i Cel' de Dagoll Dagom explica la importància que té per a ella la salut mental

2 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pedro Casablanc: "M'agradaria fer una obra en català"

Pedro Casablanc: "M'agradaria fer una obra en català"

Pedro Casablanc admet que vol tornar a fer teatre en català. Ara actua a Don Ramón Maria del Valle-Inclán a través de Ramón Gómez de la Serna

2 maig 2024

Redacció