En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

1a Jornada per a estudiar la Síndrome d'Alcoholisme Fetal

Aquest divendres 19 i dissabte 20 de maig ha tingut lloc al Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari la primera Jornada de la Síndrome de l’Alcoholisme…

24 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest divendres 19 i dissabte 20 de maig ha tingut lloc al Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari la primera Jornada de la Síndrome de l’Alcoholisme Fetal (SAF). La Jornada que s’ha fet aquest cap de setmana ha aplegat professionals i famílies i és la primera d’aquest tipus que es fa a l’Estat.
Cinc de cada 1.000 nadons pateix la Síndrome de l’Alcoholisme Fetal al món. No hi ha dades de referència a Catalunya, però sabem que, dels 200 infants que el Vall d’Hebron atén amb aquesta síndrome, el 90% provenen d’adopcions a l’Europa de l’Est. I és que allà, els índex d’alcoholisme són molt elevats fins i tot en les dones embarassades. 
 
Teresa Núñez, presidenta de AFASAF, associació de familiars afectats per la SAF, ha relatat a la Fórmula Estel d’Oriol Casals que s’han sentit enganyats pel fet que en el procés d’adopció no s’especifiqués que durant l’embaràs la mare havia ingerit alcohol: “Una cosa que corria entre les famílies adoptives i entre tot aquest món és que als països de l’Est només donaven en adopció nanos que estiguéssin malalts, perquè els nanos sans es donaven als russos, i inflaven els informes, i moltes coses què deien no era veritat”.
 
Teresa Núñez explica que el síndome d’alcoholisme fetal és una patologia dificil de diagnosticar perquè la societat en general no la coneix. Les persones amb síndrome d’alcoholisme fetal són obstinades i tenen dificultats de sociabilització i d’aprenentage. Malgrat que els afectats per la síndrome de l’alcoholisme fetal comparteixen característiques, algunes no estan presents en tots. Les principals afectacions físiques i cognitives són “dèficit de talla i de pes, un cap més petit del normal, i en alguns casos, problemes orgànics (cardíacs, visuals o auditius) i trets facials”, ha detallat Núñez.
 
Escolta l’entrevista sencera (minut 38)

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció