En directe

El diumenge a Montserrat

RÀDIO ESTEL

'60 preguntas sobre el amor', un llibre per ajudar les parelles a viure una afectivitat que enforteixi els matrimonis

60 preguntas sobre el amor és el títol d'un llibret escrit per Bàrbara Sotomayor i Alberto Masó. Són matrimoni impulsors del projecte Familia Eco 3.…

24 novembre 2015

Redacció

Comparteix
60 preguntas sobre el amor és el títol d'un llibret escrit per Bàrbara Sotomayor i Alberto Masó. Són matrimoni impulsors del projecte Familia Eco 3. Alberto Masó, enginyer i empresari, ha desenvolupat un model afectiu titulat El principi de la conservació i l'afecte, a partir de les preguntes que moltes persones es plantegen, en la convivència de parella i també amb els fills, com també entre els mateixos fills. Després de la publicació de dos treballs sobre la mateixa temàtica, Masó ha presentat aquest dimarts el nou llibre en una entrevista a Ràdio Estel. Ha dit que "tot el projecte sorgeix d'un interès d'explicar als matrimonis joves, i als qui s'hi preparen, com funciona l'afectivitat". A partir de la seva experiència "d'acollir promesos a les parròquies", l'enginyer ha assegurat que "l'èxit afectiu ens permet distingir entre l'amor i les emocions i, ara en aquest llibre de preguntes, es vol invitar tothom a pensar de forma amorosa, amb mentalitat trinitària, l'intercanvi de rols entre amant i estimat o estimada".
Aquest llibre amb preguntes i respostes, sobre temes que van des de les discussions fins a l'autenticitat de l'amor en l'enamorament passant per les manies i altres qüestions que desafien l'estabilitat de la convivència, permet llegir-lo en l'ordre que es vulgui. "Es tracta d'estimular el pensament davant problemes i qüesions de la vida afrontats des d'un pensament amorós, amb l'objectiu que el lector assoleixi molts més coneixements sobre l'amor", ha destacat l'autor. El llibret es pot adquirir a les llibreries Paulines, Garbí, Claret i Balmesiana, totes a Barcelona, com també a la web de Família Eco 3. Alberto Masó ha recordat que "cal posar molts mitjans humans perquè els matrimonis durin, a partir d'una raó que pensi de manera amorosa, cosa que dóna solidesa al vincle i, malgrat els ritmes frenètics i mecànics de la vida, agermana la fe i la raó en tot el camí familiar".
Finalment, l'autor del llibre 60 preguntas sobre el amor ha dit que el Sínode de Bisbes sobre la família, celebrat a l'octubre passat a Roma, "ha enfortit el missatge de la felicitat a través de la família i d'un desenvolupament humà creatiu i productiu que permeti la plenitud en els matrimonis". "Els esposos han de ser amics, amants i tot", ha conclòs Alberto Masó.

Es pot escoltar AQUÍ (des del minut 31'00") tota l'entrevista a Alberto Masó.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció