En directe

Plusvàlua dones

Sense categoria

A Catalunya costa 600 euros més anar a l'escola que a la resta d'Espanya

Segons un estudi de l'OCU, el preu per anar a l'escola pública ha augmentat un 3% i a la concertada i a la privada l'augment ha estat d'un 10%

6 setembre 2022

Redacció

Comparteix

La tornada a l'escola d'aquest any ve marcada per l'avançament del curs i per l'encariment de les despeses. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha calculat que, de mitjana, a Espanya, les famílies gastaran uns 2.186 euros per fill en la tornada a les aules, el que representa gairebé 300 euros més respecte l'any passat.

Un grup de 5è a l'escola.
Un grup de 5è a l'escola. ACN

La delegada de l'OCU a Catalunya, Esther Lorente, ha detallat a Ràdio Estel que a Catalunya costa, de mitjana, uns 2.800 euros, entre escoles públiques, concertades i privades. Per tant, 600 euros més que a la resta d'Espanya. Segons un estudi de l'organització, el cost a l'escola pública ha pujat un 3% mentre que a l'escola concertada i a la privada la pujada és d'un 10%.

D'altra banda, la responsable del programa de famílies i infància de Càritas Barcelona, Mireia Milián, ha apuntat al programa 'El Matí a Ràdio Estel' que cada vegada hi ha més famílies en situació de vulnerabilitat que demanen ajuda. Sobretot, roba i material escolar i informàtic. Milián ha assenyalat que aquestes necessitats que afecten a l'economia familiar, també condicionen de manera directa l'aprenentatge d'aquests infants.

"Cada vegada hi ha més famílies en situació de vulnerabilitat que demanen ajuda"

ESCOLTA LES ENTREVISTES

Entrevista a MIREIA MILIÁN, responsable de famílies i infàncies a Càritas Barcelona, i a ESTHER LORENTE, delegada de l'OCU a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció