En directe

Vespres

SOCIETAT

"A Catalunya hi ha tensions per un conflicte que no veu solució"

Les possibilitats que el full de ruta sobiranista i les tensions amb el govern espanyol trobin una via de sortida aquests propers mesos ha estat…

5 maig 2017

Redacció

Comparteix
Les possibilitats que el full de ruta sobiranista i les tensions amb el govern espanyol trobin una via de sortida aquests propers mesos ha estat el tema d'anàlisi aquest divendres dins el programa El Mirador de l'actualitat. Com es veu el conflicte actual Catalunya-Espanya des de la ciutadania més enllà dels cercles polítics, la possibilitat remota d'un referèndum pactat aquest any, l'alternativa de la via unilateral, la petició de l'executiu espanyol perquè la Generalitat plantegi una reforma constitucional i la participació d'entitats com ara l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han estat algunes de les qüestions tractades. El periodista Oriol Domingo, l'advocat i exdiputat d'Unió Toni Picó i el també advocat Ramon de Veciana han coincidit a l'hora de constatar que "hi ha tensions per un conflicte que ve de lluny i que ara no veu a prop la solució".
Oriol Domingo ha destacat que "hi ha conflictes i tensions a tot arreu, en qualsevol país del món, i Catalunya no és una excepció a aquesta realitat". Per la seva banda, Ramon de Veciana ha recordat que "tots ens hem donat unes normes, un marc legal que es pot canviar però que cal seguir mentre no es reformi". Domingo ha respost assegurant que "la mateixa Doctrina Social de l'Església defensa la legitimitat moral de no complir lleis que no respectin els drets i deures dels ciutadans i dels pobles". Picó, a més, ha comentat que "hi ha un immobilisme per les dues bandes", i que "tant el govern català com l'espanyol són ara mateix com presoners de les seves posicions". L'exdiputat ha conclòs que "la societat civil pot i ha de participar en tot aquest procés, però el principal rol correspon als partits i a les institucions elegides democràticament; a cadascú el seu paper".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest divendres 5 de maig.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció