En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

"A Catalunya, la pobresa té rostre de nen"

Aquest dilluns, en el programa A Primera Hora, hem parlat de pobresa, d’exclusió i de drets dels infants. Per comentar tot plegat, hem conversat amb…

10 juny 2019

Redacció

Comparteix

Aquest dilluns, en el programa A Primera Hora, hem parlat de pobresa, d’exclusió i de drets dels infants. Per comentar tot plegat, hem conversat amb la monja dominica Lucía Caram, que ha impulsat, a través de la Fundació Rosa Oriol, l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació FC Barcelona, el programa “Invulnerables”. El projecte, ideat per Sor Lucía, té com a objectiu pal·liar situacions de pobresa fent especial incidència en els infants i les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica. Es tracta d'un programa que trenca amb  el cercle de la pobresa que es transmet de generació en generació a través d'una eina fonamental: l'educació.

Sor Lucía Caram ha explicat com va néixer el programa “Invulnerables”: “A Catalunya, la pobresa té rostre de nen i, al darrere de cada nen, hi ha una família i un drama. Estem en el moment en què cal adonar-se que tots som necessaris i és el moment de sumar complicitat". En aquesta línia, ha afegit queInvulnerables és l’aposta per poder sumar entre tots els ciutadans per garantir la igualtat d’oportunitats, per fer-ho gràcies a la col·laboració público-privada, i perquè els nens puguin continuar sent nens”. La dominica també ha recordat que “a Catalunya hi ha més de 280.000 nens en risc d’exclusió social: que els pares no treballen, que no poden menjar tres cops al dia o que no podran anar de colònies" Caram ha destacat igualment que "tot això, ho tenim, però no ho acabem de viusalitzar", i que, "si volem construir una societat sòlida, no podem ignorar els més pobres”. Sor Lucía Caram també ha reinvidicat que “la pobresa no són xifres, sinó que són rostres i històries dramàtiques que escoltem cada dia”.

Dins del programa “Invulnerables”, acaba de començar una campanya perquè tots els nens puguin anar de colònies. Segons la monja, “el millor que podem fer per als nens es ajudar-los a què siguin feliços”. Per aquest motiu, ha apuntat que “s'ha activat una campanya per garantir que el màxim possible de nens almenys tinguin una setmana per ser nens”. A més, s'han impulsat unes beques perquè els infants puguin tenir unes colònies i gaudeixin una mica de l’estiu.  Segons ha explicat la religiosa, podem col·laborar en aquest programa de dues maneres: D’una banda, les entitats que organitzen colònies, i que estiguin interessades a ajudar, es poden posar en contacte amb Lucía Caram; i d’altra banda, les persones que vulguin ajudar a pagar aquestes colònies poden trucar al 623 610 163, enviant una whatsapp o fent una trucada.  A més, Sor Lucía també ha recordat la campanya granrecogidadeleche.es, on es poden fer donatius perquè cap nen es quedi sense llet.
Es pot escoltar tota l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció