En directe

Sense distància

FÓRMULA ESTEL

"A Egipte, el Papa ha pronunciat frases que marquen el pontificat"

El claretià i amic de les comunitats Coptes d’Egipte Anton Maria Vilarrúbies ha valorat a la Fórmula Estel d’Oriol Casals el viatge del Papa Francesc a Egipte:…

2 maig 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
El claretià i amic de les comunitats Coptes d’Egipte Anton Maria Vilarrúbies ha valorat a la Fórmula Estel d’Oriol Casals el viatge del Papa Francesc a Egipte: “Davant cristians i musulmans, davant les bases emprobides del poble i dels governants polítics, el Papa ha pronunciat unes frases que marquen el seu pontificat, per exemple: ‘El fet d’educar per a obrir-se amb respecte i dialogar sincerament amb l’altre, reconeixent els seus drets i llibertats fonamentals, especialment la religiosa, és la millor manera de construir el futur plegats’"Vilarrúbies ha afegit que “l’Islam careix d’un valor que té l’Evangeli de Jesús: el perdó. I no solament això, sinó que per a l’Islam la revenja és un valor, com ho era en el món grecoromà”.
El claretià, impulsor d'iniciatives ecumèniques i espirituals a Egipte, també explica que els cristians coptes són els primers que pateixen els atacs dels islamistes radicals: “En la pedagogia del bahaisme s’inculca la idea que el cristianisme és la religió del món occidental: conqueridor, explotador, i per tant, pecador. Cal perseguir els cristians per fer-los desaparèixer, començant per l’Orient Mitjà. Això els cristians coptes ho tenen claríssim, perquè en són víctimes, igual que ho són les comunitats de Síria, Iraq, Irán, Pakistán, Sudán, Níger, Moçambic...”. El també biblista ha dit que confia que l’Islam viurà un renaixement i una il·lustració com el cristianisme, per a modificar els seus compartaments i esdevenir un Islam humanitzat, i creu que el canvi ha de venir per les donesVilarrúbies ha conclós que “la presència del Papa a Egipte ha estat molt positiva, un pas vers una civilització universal humanitzada”.
El Papa Francesc va realitzar el seu 18è viatge internacional a Egipte del 28 al 30 d’abril. Aquesta visita és fruit d’una invitació tant de les autoritats civils com de les religioses coptes, catòliques i musulmanes, del Papa copte Teodor II i sobretot el gran imam de la Mesquita d'Al Azhar, Ahmed Mohamed el-Tayyib.
Escolta el comentari de l'actualitat (minut 11)

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció