En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"A Etiòpia, la preocupació de la mare és sobreviure ella i el nadó"

Iñaki Alegría, metge cooperant a l’Àfrica, Xavier Morlans, professor de Teologia i vicari de l’església de Santa Anna, i Maria del Mar, Maria i Miguel-Ángel,…

24 setembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Iñaki Alegría, metge cooperant a l’Àfrica, Xavier Morlans, professor de Teologia i vicari de l’església de Santa Anna, i Maria del Mar, Maria i Miguel-Ángel, membres de l’Associació de Menjadors Compulsius Anònims, han explicat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, tres maneres diferents d’ajudar persones necessitades: la cooperació a l’Àfrica, l’escolta i atenció personal amb portes obertes a l’església de Santa Anna de Barcelona i el servei a persones que pateixen desordres d’alimentació. Iñaki Alegría ha explicat que "l'hospital de Gambo, finançat per Mans Unides, promou ara la campanya 'Supermissioner', per sensibilitzar els catalans davant la realitat d'Etiòpia". El pediatre ha presentat la realitat etíop com "molt complexa, però sobretot al sud-est, a Gambo, una zona rural que fa la població encara més fràgil sobretot quan hi ha situacions que trenquen el ritme habitual, perquè molta gent depèn de l'agricultura". Finalment Alegría ha comentat que "s'està desenvolupant un projecte per combatre la desnutrició infantil, seguint els protocols internacionals, ara amb un projecte pioner en salut maternoinfantil, per reduir la mortalitat de mares gestants i de nounats". "Aquí la preocupació de la mare gestant és el nom o la roba del fill; a Etiòpia és sobreviure ella i el nadó",  ha conclòs.
De Menjadors Compulsius Anònims, Maria del Mar ha dit que "és una associació amb problemàtiques comunes que segueix les pautes d'Alcohòlics Anònims, que consisteixen a ajudar-se els uns als altres en grups". Ha destacat que "sovint els membres de l'entitat no sabien quina problemàtica alimentària tenien, i ara molts han pogut sortir de la malaltia". Xavier Morlans, per la seva banda, ha dit que "moltes parròquies del centre de les grans ciutats han arribat a convertir-se en cafeteries, floristeries o museus perquè, com Santa Anna a Barcelona, no tenen feligresos". És per això que, segons ha afegit, "se segueix la crida del Papa a tenir portes obertes, i aquesta església del centre de la capital catalana, obre 12 hores". Ha definit la inciativa com "un espai de calma per escoltar moltes persones necessitades que viuen al carrer o, en alguns casos, en allotjaments de Càritas, l'administració o altres entitats". Morlans, en un altre moment, ha ofert l'Eucaristia que ell presideix cada diumenge a les 19.30 hores, pensada per a persones "que potser fa temps que no van a Missa" i que poden trobar una manera pedagògica i amena de celebrar-la.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 24 de setembre.

Més actualitat

AUDIOS

SANITAT

6 milions de persones pateixen insomni crònic a Espanya

insomni crònic

La CAMFiC (Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària) alerta de l'ús creixent de fàrmacs per a combatre aquesta patologia a totes les franges d'edat.

13 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Ramon Bassas, nou director d’afers religiosos de la Generalitat: “Vull mantenir i millorar les relacions entre les diferents confessions i el Govern” 

Ramon Bassas director d’afers religiosos de la Generalitat

En una entrevista al programa Sense Distància de Ràdio Estel, Bassas ha destacat, “el compromís que ha de tenir el govern amb totes les confessions que conviuen a Catalunya"

10 setembre 2024

Redacció

RELIGIÓ

Pare Bernat Juliol: “La història de Montserrat no s’entén sense la de Catalunya” 

Medalla d'Honor del Parlament a Montserrat

En una entrevista a Ràdio Estel, el prior de Montserrat no descarta que el papa Francesc visiti el monestir pel seu Mil·lenari

10 setembre 2024

Redacció