En directe

Sons de la terra

PAPA FRANCESC

A Kènia, Uganda i la República Centreafricana, el Papa vol transmetre "pau i perdó sense límits religiosos o ètnics"

El Papa Francesc és a partir d'aquest dimecres al matí, novament, Església en sortida des de l’exemple de visitar tres països amb molta conflictivitat i…

24 novembre 2015

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc és a partir d'aquest dimecres al matí, novament, Església en sortida des de l’exemple de visitar tres països amb molta conflictivitat i moltes desigualtats. A Kènia, Uganda i la República Centreafricana, vol portar pau i reconciliació sense límits de religió, cultura o ideologia política. El Sant Pare visita l’Àfrica, amb riscos i alhora amb gran esperança.
Portar a l’Àfrica el missatge d’amor de Jesucrist i el seu missatge de pau i reconciliació. Aquest és el desig del Papa per al viatge a Kènia, Uganda i la República Centreafricana en les hores prèvies a aquesta experiència pastoral, que comença aquest dimecres. En un missatge, difós per dos vídeos en anglès i en francès i adreçat a aquests països africans, el Sant Pare es compromet a portar consol i esperança als qui pateixen i als pobres, sobretot des de la proximitat amb els joves, amb el diàleg interreligiós i amb un món més just i fratern. En el missatge als kenians i als ugandesos, francesc ha destacat sobretot la necessitat de proclamar l’amor i la proximitat: "Us envio, a vosaltres i a les vostres famílies una paraula de salutació i d'amistat. Espero amb desig el moment en què estarem junts. Jo viatjo als vostres països com un ministre de l'Evangeli, per proclamar l'amor de Jesucrist i el seu missatge de reconciliació, perdó i pau".
 
I en l’altre videomissatge, als centreafricans, el pontífex ha volgut oferir una salutació sense fronteres de cultura o religió: "Desitjo fer-vos saber l'alegria que m'omple i saludar des d'ara cadascú vosaltres amb el més gran afecte, independentment de l'ètnia o de la creença religiosa. El seu estimat país està travessant des de fa molt de temps una situació de violència i d'inseguretat de les quals molts de vosaltres sou víctimes innocents".
Aquest dimecres, amb motiu de l’inici d’aquest onzè viatge apostòlic internacional del Papa, Francesc no presideix l’habitual audiència setmanal. A les 7.30 hores, el pontífex surt cap a l’aeroport, des d’on vola aquest dimecres al matí  fins a Nairobi, a Kènia, on té previst arribar cap a les 15.00, hora catalana. Una reunió amb el president de la república i amb les autoritats i el cos diplomàtic, una trobada interreligiosa i una celebració de l'Eucaristia al campus de la Universitat són les principals activitats del Sant Pare a Kènia, com també una trobada amb el clergat, religiosos i seminaristes, al camp d’esports de la Saint Mary’s School. Finalment, el Sant Pare visitarà dijous l’oficina de les Nacions Unides.
Iniciativa solidària lligada a la visita del Papa a l'Àfrica
La caravana de la pau, per defensar els drets humans, una economia justa, el diàleg interreligiós i la convivència entre els pobles, ha sortit en les últimes hores des de Mombassa fins a Nairobi, a Kènia en el marc del viatge apostòlic del Papa Francesc a aquest país, com també a Uganda i la República Centreafricana. El projecte ha nascut de l’associació italiana Cremona for Kenia, dedicada als projectes de cooperació en la construcció d’escoles al país africà per a nens cristians i musulmans, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Cremona, al nord d’Itàlia, i d’entitats. 
Kènia viu des de fa anys una creixent tensió per les anteriors guerres als països veïns, entre ells Somàlia, però sobretot per les crisis internes del mateix país africà, a nivell social, econòmic, ètnic i polític. A més, pateix la violència del grup gihadista somali Al Sabab, que va assassinar 147 persones a l'abril passat a la universitat keniana de N’Garissa, Després de molts esforços, la Caravana de la Pau a Kènia és una realitat, amb l’aprovació de l’arquebisbe de Mombassa i l’imam de la Fe Islàmica. La campanya ha rebut el suport de centenars d’organitzacions de Kènia que no es resignen davant el terrorisme, la violència i la discriminació entre els grups ètnics i religiosos.
I d’altra banda, encara sobre aquest 11è viatge apostòlic del Sant Pare, la Santa Seu assegura que no hi ha motius d’alarma, i el programa del viatge de Francesc a l’Àfrica es manté com estava previst. Així ho ha explicat el director de l’Oficina de Premsa, Federico Lombardi, a partir d'una última alerta de la intel•ligència francesa sobre riscos d’atemptats terroristes, sobretot en la tercera part de l’estada, entre diumenge i dilluns vinent.
Visita del Papa a l'IOR i inici del judici sobre la divulgació d'informacions confidencials
Aquest dimarts al matí, d'altra banda, el Sant Pare ha visitat la seu de l'Institut per a les Obres de Religió (IOR), on ha conversat amb el Consell de Superintendència durant uns 20 minuts. El Papa ha comunicat, en aquest fòrum, el nomenament del nou director general, Gian Franco Mammi, que serà assistit per Giulio Mattietti fins que es nomeni un nou vicedirector.
També és notícia que l'Oficina de Premsa de la Santa Seu informa en un un comunicat que aquest dimarts al matí, al Tribunal de l'Estat de la Ciutat del Vaticà, ha tingut lloc la primera audiència del judici penal contra Lucio Àngel Vallejo, Francesca Inmacolata Chaouqui, Nicola Maio, Emiliano Fittipaldi i Gianluigi Nuzzi, acusats de delictes relacionats amb la divulgació d'informacions i documents confidencials. Tots els acusats eren presents, acompanyats pels seus respectius advocats. El Tribunal de Justícia estava formada per Giuseppe Della Torre, com a president, pels jutges Piero Antonio Bonnet i Paolo Papanti-Pelletier i pel jutge adjunt Venerando Marano. L'Oficina del Promotor de Justícia estava representada pel seu titular, Gian Piero Milano, i el promotor adjunt Roberto Zannotti.
Missatge del Sant Pare als nens
El Sant Pare respon a les cartes dels nens de tot el món. La Loyola Press de Chicago, que és el ministeri dels jesuïtes que serveix la comunitat catòlica formant en la fe, l'educació i l'espiritualitat, fundada el 1912 i pertanyent a la Província de la Companyia de Jesús d'aquesta localitat nord-americana, publicarà el primer i únic llibre per a nens escrit pel Papa Francesc, titulat "Benvolgut Papa Francesc, voldria berenar amb tu".
El llibre, redactat pel sacerdot jesuïta italià Antonio Spadaro i per Tom Grath, de la mateixa editorial dels jesuïtes, recopila les respostes personals del Papa a 31 cartes escrites a mà i als dibuixos de nombrosos nens de tot el món, les edats dels quals oscil•len entre els 6 i els 13 anys. La Loyola Press publicarà la versió enquadernada en anglès i en espanyol als Estats Units. Aquest volum, que es va desenvolupar com un projecte internacional de la Companyia, es publicarà simultàniament a Itàlia, Espanya, Mèxic, Polònia, Indonèsia, Filipines i l'Índia. Per tant, l'abast mundial d'aquest projecte editorial no té precedents, ja que estan representades 6 nacions de tots els continents, que inclouen, per exemple, Albània, Síria, Xina, Kenya i els EUA.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 24 de novembre.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció