En directe

La Caravana

SOCIETAT

"A les eleccions d'Itàlia, ha guanyat la radicalitat i la protesta"

Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-CAT), Giorgio Chevallard,delegat d’Ajuda a l’Església Necessitada a Terrassa, i Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora…

5 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-CAT), Giorgio Chevallard,delegat d’Ajuda a l’Església Necessitada a Terrassa, i Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora de la Parròquia de la Concepció de Barcelona, han coincidit a l'hora de qualificar de "molt complexa" la situació política a Itàlia després de les eleccions d'aquest diumenge. Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat', on tots tres han admès que aquests comicis poden complicar encara més el panorama polític d’un país sempre inestable. Chevallard ha assegurat que "ha guanyat la radicalitat i la protesta contra una política certament abusiva, la del poder i dels diners, perquè els populismes no neixen del no-res, com passa aquí amb Podem, i tenen les seves raons". D'altra banda, ha destacat que hi ha hagut "un component antiimigració en una part de la dreta, quan Matteo Renzi havia obert les portes als immigrants, i ho ha acabat pagant".

Curti s'ha mostrat "sorpresa per la incapacitat d'un poble a l'hora de reconèixer un bé comú", i ha lamentat que "cadascú ha intentat prioritzar les seves coses sense entendre que hi ha una bé per a tot, amb la ràbia i la incapacitat de veure coses positives en l'altre". Contento ha comentat que "Cinc Estrelles ha intentat festejar el Partit Democràtic, perquè seria l'únic hipotètic aliat per governar". Sobre la tradicional inestabilitat a Itàlia, ha recordat que hi ha hagut 64 governs diferents els últims 70 anys. "A Itàlia, hem experimentat totes les fórmules possibles: tripartit, pentapartits, etc., i ha arribat a haver-hi un primer ministre havent obtingut només el 3 per cent dels vots", ha dit el geòleg.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de març.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció