En directe

La Missa de cada dia

SOCIETAT

"A les eleccions d'Itàlia, ha guanyat la radicalitat i la protesta"

Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-CAT), Giorgio Chevallard,delegat d’Ajuda a l’Església Necessitada a Terrassa, i Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora…

5 març 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Luigi Contento, geòleg i membre de l'Associació Catòlica de Treballadors Italians a Catalunya (ACLI-CAT), Giorgio Chevallard,delegat d’Ajuda a l’Església Necessitada a Terrassa, i Chiara Curti, arquitecte i col·laboradora de la Parròquia de la Concepció de Barcelona, han coincidit a l'hora de qualificar de "molt complexa" la situació política a Itàlia després de les eleccions d'aquest diumenge. Ha estat en el programa El Mirador de l'actualitat', on tots tres han admès que aquests comicis poden complicar encara més el panorama polític d’un país sempre inestable. Chevallard ha assegurat que "ha guanyat la radicalitat i la protesta contra una política certament abusiva, la del poder i dels diners, perquè els populismes no neixen del no-res, com passa aquí amb Podem, i tenen les seves raons". D'altra banda, ha destacat que hi ha hagut "un component antiimigració en una part de la dreta, quan Matteo Renzi havia obert les portes als immigrants, i ho ha acabat pagant".

Curti s'ha mostrat "sorpresa per la incapacitat d'un poble a l'hora de reconèixer un bé comú", i ha lamentat que "cadascú ha intentat prioritzar les seves coses sense entendre que hi ha una bé per a tot, amb la ràbia i la incapacitat de veure coses positives en l'altre". Contento ha comentat que "Cinc Estrelles ha intentat festejar el Partit Democràtic, perquè seria l'únic hipotètic aliat per governar". Sobre la tradicional inestabilitat a Itàlia, ha recordat que hi ha hagut 64 governs diferents els últims 70 anys. "A Itàlia, hem experimentat totes les fórmules possibles: tripartit, pentapartits, etc., i ha arribat a haver-hi un primer ministre havent obtingut només el 3 per cent dels vots", ha dit el geòleg.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de març.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció