En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"A les parròquies catalanes, hi ha relació amb els musulmans"

El Col·loqui Europeu de Parròquies, un fòrum de diàleg que organitza trobades internacionals i també d'àmbit català des de l'any 1961, viu la seva propera…

19 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Col·loqui Europeu de Parròquies, un fòrum de diàleg que organitza trobades internacionals i també d'àmbit català des de l'any 1961, viu la seva propera cita a casa nostra la setmana vinent, entre dijous 25 i dissabte 27 de juny. Aquesta convocatòria és virtual, tenint en compte les circumstàncies actuals, amb el lema “Quin futur per a les parròquies?”. L'escolapi Josep Maria Rierola, un dels coordinadors d’aquesta iniciativa, ha destacat aquest dijous, en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que "aquest minicol·loqui és una cita que es programa entre les trobades internacionals (que són normalment bianuals), seguint l'esperit d'aquells capellans que el 1961 van veure que valia la pena reunir-se". Aquesta activitat, que "s'ha fet en diverses ciutats d'Europa, entre elles Barcelona i Tarragona", segons ha recordat Rierola, és també una reivindicació de "la parròquia com un punt de gran dimensió social, amb ressò interreligiós i ecumènic".
En aquest context, l'escolapi ha comentat que, "a les parròquies catalanes, estan molt vives actualment les relacions amb els musulmans, a través de trobades, perquè les parròquies han d'estar obertes a totes les situacions". En un altre moment, Josep Maria Rierola ha destacat que l'Església ha afrontat la pandemia "amb sorpresa, perquè ningú no s'imaginava que això pogués passar, i alhora amb determinació per donar respostes d'esperança i confiança, perquè hem d'avançar en positiu". La primera conferència serà a càrrec de Daniel Palau, director de la Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol (Facultat de Teologia de Catalunya) sota el títol “Les parròquies segons el Concili Provincial Tarraconense”. La segona serà pronunciada per Joan Planellas, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, analitzarà el "present i futur del Concili Provincial Tarraconense”. I a la tercera, el sociòleg Joaquim Cervera reflexionarà sobre el camí de les parròquies de cara als propers anys, a partir d'aquesta pregunta:“Cap on hem d’encaminar-nos avui les parròquies?”.
L’obertura del col·loqui, dijous 25, serà a càrrec del claretià Pere Codina, amb una breu reflexió titulada “Una Església en transició”. L’escolapi Josep Maria Rierola en farà la cloenda, el dissabte dia 27. Per participar-hi, cal inscriure’s al WEB DEL COL·LOQUI EUROPEU DE PARRÒQUIES  o bé enviant un missatge a l'adreça cepcatalunya@gmail com per formalitzar la inscripció virtual. Aleshores es rebrà un enllaç per entrar en les sessions. Totes comencen a les 17 hores, els tres dies.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 de juny.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció