En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

"A les parròquies catalanes, hi ha relació amb els musulmans"

El Col·loqui Europeu de Parròquies, un fòrum de diàleg que organitza trobades internacionals i també d'àmbit català des de l'any 1961, viu la seva propera…

19 juny 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Col·loqui Europeu de Parròquies, un fòrum de diàleg que organitza trobades internacionals i també d'àmbit català des de l'any 1961, viu la seva propera cita a casa nostra la setmana vinent, entre dijous 25 i dissabte 27 de juny. Aquesta convocatòria és virtual, tenint en compte les circumstàncies actuals, amb el lema “Quin futur per a les parròquies?”. L'escolapi Josep Maria Rierola, un dels coordinadors d’aquesta iniciativa, ha destacat aquest dijous, en una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, que "aquest minicol·loqui és una cita que es programa entre les trobades internacionals (que són normalment bianuals), seguint l'esperit d'aquells capellans que el 1961 van veure que valia la pena reunir-se". Aquesta activitat, que "s'ha fet en diverses ciutats d'Europa, entre elles Barcelona i Tarragona", segons ha recordat Rierola, és també una reivindicació de "la parròquia com un punt de gran dimensió social, amb ressò interreligiós i ecumènic".
En aquest context, l'escolapi ha comentat que, "a les parròquies catalanes, estan molt vives actualment les relacions amb els musulmans, a través de trobades, perquè les parròquies han d'estar obertes a totes les situacions". En un altre moment, Josep Maria Rierola ha destacat que l'Església ha afrontat la pandemia "amb sorpresa, perquè ningú no s'imaginava que això pogués passar, i alhora amb determinació per donar respostes d'esperança i confiança, perquè hem d'avançar en positiu". La primera conferència serà a càrrec de Daniel Palau, director de la Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol (Facultat de Teologia de Catalunya) sota el títol “Les parròquies segons el Concili Provincial Tarraconense”. La segona serà pronunciada per Joan Planellas, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, analitzarà el "present i futur del Concili Provincial Tarraconense”. I a la tercera, el sociòleg Joaquim Cervera reflexionarà sobre el camí de les parròquies de cara als propers anys, a partir d'aquesta pregunta:“Cap on hem d’encaminar-nos avui les parròquies?”.
L’obertura del col·loqui, dijous 25, serà a càrrec del claretià Pere Codina, amb una breu reflexió titulada “Una Església en transició”. L’escolapi Josep Maria Rierola en farà la cloenda, el dissabte dia 27. Per participar-hi, cal inscriure’s al WEB DEL COL·LOQUI EUROPEU DE PARRÒQUIES  o bé enviant un missatge a l'adreça cepcatalunya@gmail com per formalitzar la inscripció virtual. Aleshores es rebrà un enllaç per entrar en les sessions. Totes comencen a les 17 hores, els tres dies.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 18 de juny.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció