En directe

La Caravana

PROGRAMES

"A Síria, els cristians són objectiu fàcil per als extremismes"

Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Cristina Masifern, col·laboradora d'Ajuda a l'Església Necessitada a Barcelona, i Jordi Julià, de l'equip…

17 desembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Cristina Masifern, col·laboradora d'Ajuda a l'Església Necessitada a Barcelona, i Jordi Julià, de l'equip de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona, han repassat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', diferents experiències de solidaritat i acció social, que s’intensifiquen amb l’arribada de les festes nadalenques. Castro ha definit el Dinar de Nadal amb els pobres de Sant Egidi com "una trobada festiva de família amb els amics de tot l'any, dels qui la comunitat ha anat a trobar a diferents llocs, per presentar la imatge d'una taula sense fronteres on es manifesta el somni de la societat del conviure".
Per la seva banda, Julià ha destacat que "aquest any és el segon en què Càritas Catalunya fa una campanya conjunta per a totes les diocesanes per fer un esforç i difondre un missatge". Ha explicat que, "a diferència de l'any passat, en què Càritas es va centrar en la gent gran, aquest any la temàtica és la llar i la manca d'accés a l'habitatge en molta gent". Cristina Masifern ha comentat que "Ajuda a l'Església Necessitada té en marxa enguany una campanya pels cristians de Síria amb el lema 'Indestructibles en la fe', perquè estan patint una guerra terrible en què sovint són objectiu fàcil per als extremismes". Igualment ha destacat que l'entitat pontifícia "vol ajudar tant els qui van haver de fugir del país com els desplaçats interns".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 17 de desem

Aquestes iniciatives d’ajuda a les persones necessitades són ben diverses, amb projectes aquí i arreu del món. Aquesta n'és una mostra:

- Dinar de Nadal amb els Pobres de la Comunitat de Sant Egidi.
- Campanya d’Ajuda a l’Església Necessitada per donar suport als cristians de Síria.
- La Marató de TV3, dedicada a la investigació contra el càncer, que recaptava aquest diumenge més de 10,7 milions d'euros..
- L’Hospital de Campanya de l’església de Santa Anna de Barcelona, un exemple d’acollida permanent.
- La Campanya de Càritas Catalunya “Sigues part de la solució contra la pobresa”.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció