En directe

Fórmula Estel

PROGRAMES

"A Síria, els cristians són objectiu fàcil per als extremismes"

Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Cristina Masifern, col·laboradora d'Ajuda a l'Església Necessitada a Barcelona, i Jordi Julià, de l'equip…

17 desembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Jaume Castro, responsable de la Comunitat de Sant Egidi a Catalunya, Cristina Masifern, col·laboradora d'Ajuda a l'Església Necessitada a Barcelona, i Jordi Julià, de l'equip de Comunicació de Càritas Diocesana de Barcelona, han repassat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', diferents experiències de solidaritat i acció social, que s’intensifiquen amb l’arribada de les festes nadalenques. Castro ha definit el Dinar de Nadal amb els pobres de Sant Egidi com "una trobada festiva de família amb els amics de tot l'any, dels qui la comunitat ha anat a trobar a diferents llocs, per presentar la imatge d'una taula sense fronteres on es manifesta el somni de la societat del conviure".
Per la seva banda, Julià ha destacat que "aquest any és el segon en què Càritas Catalunya fa una campanya conjunta per a totes les diocesanes per fer un esforç i difondre un missatge". Ha explicat que, "a diferència de l'any passat, en què Càritas es va centrar en la gent gran, aquest any la temàtica és la llar i la manca d'accés a l'habitatge en molta gent". Cristina Masifern ha comentat que "Ajuda a l'Església Necessitada té en marxa enguany una campanya pels cristians de Síria amb el lema 'Indestructibles en la fe', perquè estan patint una guerra terrible en què sovint són objectiu fàcil per als extremismes". Igualment ha destacat que l'entitat pontifícia "vol ajudar tant els qui van haver de fugir del país com els desplaçats interns".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 17 de desem

Aquestes iniciatives d’ajuda a les persones necessitades són ben diverses, amb projectes aquí i arreu del món. Aquesta n'és una mostra:

- Dinar de Nadal amb els Pobres de la Comunitat de Sant Egidi.
- Campanya d’Ajuda a l’Església Necessitada per donar suport als cristians de Síria.
- La Marató de TV3, dedicada a la investigació contra el càncer, que recaptava aquest diumenge més de 10,7 milions d'euros..
- L’Hospital de Campanya de l’església de Santa Anna de Barcelona, un exemple d’acollida permanent.
- La Campanya de Càritas Catalunya “Sigues part de la solució contra la pobresa”.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció