En directe

Estel Migdia

SOCIETAT

"A Síria, s'acaba la guerra civil i ara en comença una altra"

Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, i Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, han analitzat aquest…

17 abril 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Guillem Pursals, politòleg expert en conflictes, Jordi Verdaguer, advocat i president de Barcelona amb Síria, i Mohamed Said, president d’Amics de Palestina a Barcelona, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la dura situació que pateix Síria després de 7 anys de guerra i amb les grans potències del món enfrontant-se utilitzant aquest territori com a "tauler d'escacs". Així s'expressava, per exemple, el palestí Said durant el col·loqui. Pursals, per la seva banda, ha destacat que "certament s'acaba la guerra civil entre sirians i ara comença un altre conflicte entre interessos a nivell internacional".
Sobre l'atac de dissabte sobre Síria, liderat pels Estats Units amb el suport de França i el Regne Unit, el politòleg ha recordat que "s'havia certificat que Síria no tenia armes químiques, però va produir-se una explosió la setmana passada amb aquest armament, cosa que ha sorprès molt". En aquesta línia, ha destacat que "s'ha fet un atac de resposta preventiva i, partint d'aquesta situació, l'amenaça d'un segon atac es manté", alhora que ha aclarit que "l'atac ha estat molt ordinari i estrany, perquè els danys als edificis d'armament químic han estat gairebé nuls, tot i que es van llançar una gran quantitat de míssils sobre Damasc". Verdaguer, a més, ha recordat que "de fet la guerra de Síria és, en realitat, entre potències estrangeres de la qual ha sortit victoriós el president Bashar El Assad, agradi o no".
Finalment, Mohamed Said ha destacat el fet que "els Estats Units tenen a territori sirià 3.000 soldats", i que "ara comença la veritable batalla, entre l'Iran i Israel, que no permetrà mai cap presència ni control militar iranià sobre Síria". En un altre moment, el representant palestí ha lamentat que "Síria quedarà partida en trossos" i que "aquesta guerra donarà pas a un intent de redefinir fronteres des de les grans potències".

Es pot escoltar AQUÍ el programna El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 17 d'abril.

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció