En directe

Escola de família

SOCIETAT

"A Veneçuela, no hi ha democràcia; Maduro no accepta la majoria"

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat…

3 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat prop d'un centenar de morts, segons algunes fonts. La cantant i experta en tècnica vocal Carmen Moreno, el periodista Oriol Domingo i la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, han coincidit en la idea que "no hi ha democràcia a Veneçuela perquè el president Nicolás Maduro incompleix la llei", és a dir, el mandat de "convocar un referèndum revocatori del seu càrrec si ho demanen, com així s'ha fet, dos terços de la cambra legislativa, on té majoria l'oposició"

Carmen Moreno ha denunciat que Maduro "va ordenar aquest cap de setmana passat que uns presos condemnats per assassinat matessin opositors que sortien a protestar, i després van fugir i ara estan lliures". Ha lamentat que "el president ha trencat tots els compromisos democràtics amb el seu mandat, i ara mana Cuba", i ha assegurat que el perill de guerra civil és real. Tica Font ha comentat que "la situació que viu Veneçuela es dona també en altres països llatinoamericans, on es facilita des del poder que la societat civil formi grups armats", i ha conclòs que "segurament una propera guerra civil no serà com l'entenem nosaltres". Per la seva banda, Domingo ha recordat que "el país està incomprensiblement sense que la riquesa arribi a la gent, quan té recursos".
A Veneçuela, en qualsevol cas, govern i oposició necessiten negociació després de la derrota del chavisme a les eleccions legislatives del desembre de 2015. Maduro no accepta referèndum revocatori i l’impedeix. La mediació del Vaticà i de tres presidents llatinoamericans no ha fet cap efecte de moment. Els tres participants en la taula del programa, això, han assegurat que s'ha de mantenir l'esperança.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 3 de juliol.

Més actualitat

El govern espanyol té mig any per resoldre la petició d'indult per a Laura Borràs demanada pel TSJC

Laura Borràs, a l'inici del judici al TSJC.

L'advocat penalista Francesc Jufresa explica que "fins que el Tribunal Suprem no resolgui el recurs que presentarà Borràs, no començarà el tràmit administratiu de l'indult"

31 març 2023

Redacció

Edgar Nebot, sotsinspector del GRAF: "Hi ha cases i urbanitzacions que no haurien d’estar on estan i, si hi són, haurien de tenir unes mesures de prevenció més elevades"

Una de les cases afectades per l'incendi de Pont de Vilomara a la urbanització River Park. / Sílvia Muñoz

El responsable de Bombers de la Generalitat afirma que hi ha habitatges que s’ubiquen en llocs vulnerables i això pot ser un problema

30 març 2023

Redacció

Gonzalo Boye: "El Parlament Europeu s’haurà de pronunciar aviat sobre la detenció de Clara Ponsatí"

L'advocat Gonzalo Boye i l'exconsellera Clara Ponsatí, en el moment de ser detinguda pels Mossos d'Esquadra a Catalunya.

L’advocat que representa a l’eurodiputada ha revelat que Carles Puigdemont tornarà a Catalunya “més aviat que tard”

29 març 2023

Redacció