En directe

El rosari

SOCIETAT

"A Veneçuela, no hi ha democràcia; Maduro no accepta la majoria"

El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat…

3 juliol 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El programa El Mirador de l'actualitat, ha analitzat aquest dilluns la situació de Veneçuela, en seriós perill de guerra civil, amb protestes populars que ja han deixat prop d'un centenar de morts, segons algunes fonts. La cantant i experta en tècnica vocal Carmen Moreno, el periodista Oriol Domingo i la directora de l’Institut Català Internacional per la Pau, Tica Font, han coincidit en la idea que "no hi ha democràcia a Veneçuela perquè el president Nicolás Maduro incompleix la llei", és a dir, el mandat de "convocar un referèndum revocatori del seu càrrec si ho demanen, com així s'ha fet, dos terços de la cambra legislativa, on té majoria l'oposició"

Carmen Moreno ha denunciat que Maduro "va ordenar aquest cap de setmana passat que uns presos condemnats per assassinat matessin opositors que sortien a protestar, i després van fugir i ara estan lliures". Ha lamentat que "el president ha trencat tots els compromisos democràtics amb el seu mandat, i ara mana Cuba", i ha assegurat que el perill de guerra civil és real. Tica Font ha comentat que "la situació que viu Veneçuela es dona també en altres països llatinoamericans, on es facilita des del poder que la societat civil formi grups armats", i ha conclòs que "segurament una propera guerra civil no serà com l'entenem nosaltres". Per la seva banda, Domingo ha recordat que "el país està incomprensiblement sense que la riquesa arribi a la gent, quan té recursos".
A Veneçuela, en qualsevol cas, govern i oposició necessiten negociació després de la derrota del chavisme a les eleccions legislatives del desembre de 2015. Maduro no accepta referèndum revocatori i l’impedeix. La mediació del Vaticà i de tres presidents llatinoamericans no ha fet cap efecte de moment. Els tres participants en la taula del programa, això, han assegurat que s'ha de mantenir l'esperança.
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 3 de juliol.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024