En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Absolta Asia Bibi

El Tribunal Suprem del Pakistan ha anul·lat la pena de mort d’Asia Bibi, la dona cristiana acusada de blasfèmia per haver insultat el profeta Mahoma…

31 octubre 2018

AsiaNews

Comparteix

El Tribunal Suprem del Pakistan ha anul·lat la pena de mort d’Asia Bibi, la dona cristiana acusada de blasfèmia per haver insultat el profeta Mahoma el 2009.
El Tribunal va estudiar el 8 d’octubre l’apel·lació a la condemna a mort i es va reservar el veredicte perquè va afirmar que hi havia contradiccions en les declaracions dels testimonis.

“La sentència de mort s’anul·la. Asia Bibi és absolta de tots els càrrecs”, ha afirmat el president del Suprem, Saqib Nisar. L’anunci s’ha fet entre fortes mesures de seguretat amb policia antidisturbis i especialistes en desactivació de bombes.

 Asia Bibi va ser condemnada a mort el 7 de novembre del 2010 per un tribunal de Panjab. Va ser arrestada per blasfèmia el juny del 2009, després d’una discussió amb unes dones que l’acusaven d’haver insultat l’islam i Mahoma.

Alguns dels defensors d’aquesta dona cristiana van ser el governador del Panjab, Salman Taseer, un musulmà assassinat el 2011, i el catòlic Shahbaz Bhatti, ministre de Minories, assassinat uns mesos més tard.

Durant tots aquests anys cristians d’arreu del món han pregat insistentment per salvar la vida d’Asia Bibi.

 El febrer passat el papa Francesc va rebre al Vaticà una de les filles d’Asia i el seu marit. El Pontífex va pregar especialment per la dona cristiana i va dir a la seva filla: “Sovint penso en la teva mare i prego per ella.”

Davant de l’alegria dels activistes dels drets humans i de la comunitat cristiana per aquest veredicte, Islamabad està en alerta perquè el cap del partit islamista Tehreek-e-Labbaik Pakistan, Khadim Hussain Rizvi, ha organitzat una protesta nacional contra l’absolució. La policia també vigila els llocs de culte cristians més importants, en previsió de possibles atacs.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció