En directe

La Caravana

ESGLÉSIA MÓN

Absolta Asia Bibi

El Tribunal Suprem del Pakistan ha anul·lat la pena de mort d’Asia Bibi, la dona cristiana acusada de blasfèmia per haver insultat el profeta Mahoma…

31 octubre 2018

AsiaNews

Comparteix

El Tribunal Suprem del Pakistan ha anul·lat la pena de mort d’Asia Bibi, la dona cristiana acusada de blasfèmia per haver insultat el profeta Mahoma el 2009.
El Tribunal va estudiar el 8 d’octubre l’apel·lació a la condemna a mort i es va reservar el veredicte perquè va afirmar que hi havia contradiccions en les declaracions dels testimonis.

“La sentència de mort s’anul·la. Asia Bibi és absolta de tots els càrrecs”, ha afirmat el president del Suprem, Saqib Nisar. L’anunci s’ha fet entre fortes mesures de seguretat amb policia antidisturbis i especialistes en desactivació de bombes.

 Asia Bibi va ser condemnada a mort el 7 de novembre del 2010 per un tribunal de Panjab. Va ser arrestada per blasfèmia el juny del 2009, després d’una discussió amb unes dones que l’acusaven d’haver insultat l’islam i Mahoma.

Alguns dels defensors d’aquesta dona cristiana van ser el governador del Panjab, Salman Taseer, un musulmà assassinat el 2011, i el catòlic Shahbaz Bhatti, ministre de Minories, assassinat uns mesos més tard.

Durant tots aquests anys cristians d’arreu del món han pregat insistentment per salvar la vida d’Asia Bibi.

 El febrer passat el papa Francesc va rebre al Vaticà una de les filles d’Asia i el seu marit. El Pontífex va pregar especialment per la dona cristiana i va dir a la seva filla: “Sovint penso en la teva mare i prego per ella.”

Davant de l’alegria dels activistes dels drets humans i de la comunitat cristiana per aquest veredicte, Islamabad està en alerta perquè el cap del partit islamista Tehreek-e-Labbaik Pakistan, Khadim Hussain Rizvi, ha organitzat una protesta nacional contra l’absolució. La policia també vigila els llocs de culte cristians més importants, en previsió de possibles atacs.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

POLÍTICA

Sense categoria

Les germanes de Salvador Puig Antich: "No ens tornaran al meu germà, però, si més no, ens donaran la raó"

Les germanes de Salvador Puig Antich a la presó model, sent entrevistades per la redactora de Ràdio Estel, Olma Giró | RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel entrevista les germanes de Salvador Puig Antich a la presó Model quan fa 50 anys que l'anarquista va ser assassinat pel règim franquista a garrot vil

5 març 2024

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció