En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

Acte interreligiós a Catalunya per acomiadar les víctimes creients

La portaveu de l'executiu català, Meritxell Budó, ha explicat aquest dijous, en resposta a una pregunta de Ràdio Estel, que “s’està treballant per veure de…

9 abril 2020

Redacció

Comparteix
La portaveu de l'executiu català, Meritxell Budó, ha explicat aquest dijous, en resposta a una pregunta de Ràdio Estel, que “s’està treballant per veure de quina manera, i amb quin tipus d’actes, es pot recollir aquesta mostra de respecte i de record a totes aquelles persones que han perdut la vida a causa d’aquesta pandèmia”. Ha estat en la conferència de premsa del govern català aquest dijous Sant al migdia. D’altra banda, en declaracions a la Cadena Ser, el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciava ara fa uns dies que “la crueltat més gran de la Covid-19 és, sens dubte, la mort d'una persona que està sola, aquest comiat impossible, aquest adeu sol”.
En aquest context, Torra s’ha reunit amb els líders de les diferentes confessions del país perquè hi hagi un acte ecumènic i interreligiós en record de totes les persones que han traspassat a causa del coronavirus. Des de l’Arquebisbat de Barcelona, es creu que una celebració comunitària podria ajudar els familiars dels difunts a treballar el dol. Bona part de les famílies, en molts casos, no han pogut acomiadar-se dels seus difunts. A Catalunya, fins aquest dijous Sant, s’han comptabilitzat 3.148 morts a causa del coronavirus. Fins ara, a les residències catalanes, han perdut la vida 1.178 persones víctimes de la Covid-19, segons les dades de la Generalitat.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció