En directe

Fabricació Pròpia

RÀDIO ESTEL

Acte públic del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats a la Sagrada Família

Àudio de l'acte La Basílica dela Sagrada Família de Barcelona va acullir dimarts, ales 19.30 hores i en directe per Ràdio Estel, l'acte públic emmarcaten la segona fase del Congrés Internacional de Pastoral…

25 novembre 2014

Redacció

Comparteix

Àudio de l'acte

La Basílica dela Sagrada Família de Barcelona va acullir dimarts, ales 19.30 hores en directe per Ràdio Estel, l'acte públic emmarcaten la segona fase del Congrés Internacional de Pastoral de les GransCiutats. Una celebració de la paraula, amb lectura de textos bíblics imúsiques de diverses cultures a través de l'actuació de la Polifònica de Puig-reigi l'Escolania de Montserrat. També es podrà escoltar un missatge del PapaFrancesc. Aquest congrés reuneix de dilluns a dimecres 22 pastors de gransdiòcesis de tot el món entre arquebisbes i cardenals, sis mesos després de laprimera trobada amb experts, celebrada també a Barcelona. 

Després de les sessions de treball d'avui i demà, els prelats participantsviatjaran dimecres a Roma, on seran rebuts pel mateix Sant Pare dijous al matí.Buenos Aires, Bombai, Manila, Nova York, París i Madrid són algunes de lesdiòcesis representades pels seus pastors en aquesta segona fase del CongrésInternacional de Pastoral de les Grans Ciutats a la capital catalana. L'acted'aquest vespre al temple d'Antoni Gaudí tindrà caràcter espiritual i cultural,amb el títol Paraula de Déu i músiques del mónobertal públic i amb l’assistència dels cardenals, arquebisbes i bisbes queparticipen en el Congrés, així com dels altres arquebisbes i bisbes de lesdiòcesis amb seu a Catalunya.

En aquesta segona fasedel Congrés, els pastors de les grans ciutats, a partir del document de síntesielaborat pels experts en la primera convocatòria al magia passat, dialogaran ifaran propostes concretes en relació a com s’ha de fer present l’anunci del’Evangeli en les grans ciutats, que avui acullen ja més de la meitat de lapoblació mundial. Es pot trobar aquí més informaciósobre les sessions.

Cardenals i arquebisbesde les grans metròpolis que participen a la fase conclusiva d’aquest Congrés

EUROPA: Cardenal LluísMartínez Sistach, Arquebisbe de Barcelona; el Cardenal Agostino Vallini, Vicaridel papa per l’arxidiòcesi de Roma;  Carlos Osoro, Arquebisbe deMadrid; Manuel J. Macario, Arquebisbe de Lisboa; el Cardenal Crescencio Sepe,Arquebisbe de Nàpols; el Cardenal Philippe Barbarin, Arquebisbe de Lió; elCardenal Jean Pierre Ricard, Arquebisbe de Bordeus; el Cardenal Kazimierz Nycz,Arquebisbe de Varsòvia; el Cardenal Josip Bozanic, Arquebisbe de Zagreb, i hiparticipa també el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull.

AMÈRICA: Salvatore J.Cordioleone, Arquebisbe de San Francisco; Rogelio Cabrera López, Arquebisbe deMonterrey; el Cardenal Orani Joao Tempesta, Arquebisbe de Rio de Janeiro; elCardenal Odilo Pedro Scherer, Arquebisbe de Sao Paulo; el Cardenal AndrelloRicardo Ezzati, Arquebisbe de Santiago de Xile, i hi participa també un delsbisbes auxiliars de Buenos Aires. 

ÀFRICA: El CardenalLaurent Mosengwo Pasinya, Arquebisbe de Kinshasa; el Cardenal John Olorunfemi,Arquebisbe d'Abuja i Mons. Samuel Kleda, Arquebisbe de Douala.

ÀSIA I OCEANIA: Cardenal Oswald Gracias, Arquebisbe de Bombai; el Cardenal Andrew YeomSoo-Jung, Arquebisbe de Seül i Mons. Paul Bui Van Doc, Arquebisbe de Saigon.

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció