En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

Albert Batlle: "Barcelona no és el Chicago dels anys 20, no és Beirut"

El tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Barcelona està convençut que hi ha un intent buscat d'afectar la reputació de la capital catalana

27 setembre 2022

Redacció

Comparteix
Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat a Barcelona
Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat a Barcelona. ACN

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Albert Batlle ha fet costat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha sostingut que els problemes que hi ha a la capital catalana són generals en les grans ciutats. "N'hi ha que volen fer punta al llapis i assenyalar Barcelona amb el dit i, com a barcelonins, hauríem de recuperar l'autoestima per plantar cara a qui digui que és així, perquè s'està intentant inflar un globus irreal de manera intencionada".

"S'està intentant inflar un globus irreal de manera intencionada"

Molest per com s'havia tractat als mitjans de comunicació la notícia de la mort d'un jove de 25 anys per apunyalament la nit de dissabte, el tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha insistit en que "aquest incident no s'ha de minimitzar perquè és gravíssim", però ha demanat no generalitzar-lo perquè episodis com aquests també passen en altres ciutats d'Espanya i Europa. Batlle ha remarcat que hi ha tertúlies que comparen la ciutat comtal com si fos el Chicago dels anys 20 o Beirut i no és així.

Aldarulls a Barcelona per les festes de la Mercè
Aldarulls a Barcelona per les festes de la Mercè. ACN

El tinent d'alcalde de seguretat també ha apel·lat a la responsabilitat individual d'aquelles persones que acudeixen a actes multitudinaris com els de la Mercè i ha convidat a reflexionar sobre per què hi ha persones que porten navalles en ambients festius o no festius. "No és responsabilitat tan sols de les forces de seguretat, sinó que també fallen les polítiques d'educació, sanitàries, de joventut o de suport a les famílies, entre altres", ha sentenciat.

Des de l'oposició, el portaveu de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, també al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha considerat molt greu els fets ocorreguts durant les festes i creu que on ha fallat el govern és en la prevenció d'aquests aldarulls. Com a resposta, Martí ha concretat que s'hauria de repensar el model de festa per evitar que es tornin a repetir imatges com la d'aquest cap de setmana.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció