En directe

La Missa de cada dia

ACTUALITAT

Albert Batlle: "Barcelona no és el Chicago dels anys 20, no és Beirut"

El tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Barcelona està convençut que hi ha un intent buscat d'afectar la reputació de la capital catalana

27 setembre 2022

Redacció

Comparteix
Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat a Barcelona
Albert Batlle, tinent de l'alcaldia de seguretat a Barcelona. ACN

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', Albert Batlle ha fet costat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha sostingut que els problemes que hi ha a la capital catalana són generals en les grans ciutats. "N'hi ha que volen fer punta al llapis i assenyalar Barcelona amb el dit i, com a barcelonins, hauríem de recuperar l'autoestima per plantar cara a qui digui que és així, perquè s'està intentant inflar un globus irreal de manera intencionada".

"S'està intentant inflar un globus irreal de manera intencionada"

Molest per com s'havia tractat als mitjans de comunicació la notícia de la mort d'un jove de 25 anys per apunyalament la nit de dissabte, el tinent d'alcaldia de prevenció i seguretat de l'Ajuntament de Barcelona ha insistit en que "aquest incident no s'ha de minimitzar perquè és gravíssim", però ha demanat no generalitzar-lo perquè episodis com aquests també passen en altres ciutats d'Espanya i Europa. Batlle ha remarcat que hi ha tertúlies que comparen la ciutat comtal com si fos el Chicago dels anys 20 o Beirut i no és així.

Aldarulls a Barcelona per les festes de la Mercè
Aldarulls a Barcelona per les festes de la Mercè. ACN

El tinent d'alcalde de seguretat també ha apel·lat a la responsabilitat individual d'aquelles persones que acudeixen a actes multitudinaris com els de la Mercè i ha convidat a reflexionar sobre per què hi ha persones que porten navalles en ambients festius o no festius. "No és responsabilitat tan sols de les forces de seguretat, sinó que també fallen les polítiques d'educació, sanitàries, de joventut o de suport a les famílies, entre altres", ha sentenciat.

Des de l'oposició, el portaveu de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, també al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha considerat molt greu els fets ocorreguts durant les festes i creu que on ha fallat el govern és en la prevenció d'aquests aldarulls. Com a resposta, Martí ha concretat que s'hauria de repensar el model de festa per evitar que es tornin a repetir imatges com la d'aquest cap de setmana.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció