En directe

Fórmula Estel

Sense categoria

L'AMB assegura que no hi ha un problema de seguretat a les ciutats metropolitanes

Ho fa quan aquesta setmana una enquesta posa en relleu que el 40% dels ciutadans que viuen en ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona tenen la sensació que la inseguretat ha crescut l'últim any

9 juny 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta setmana, una enquesta ha posat en relleu que el 40% dels ciutadans que viuen en ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) tenen la sensació que la inseguretat ha crescut en el darrer any. Des de l'AMB, però, asseguren que les dades objectives diuen el contrari.

BARCELONA, 21/08/2021.- La Guardia Urbana desaloja por aglomeraciones las plazas del barrio Gràcia de Barcelona de la ciudad durante sus fiestas a pesar de que el TSJC rechazase ayer la propuesta de la Generalitat de prorrogar una semana más el toque de queda en 148 municipios y la acotase a 19 localidades de más de 5.000 habitantes con más 250 casos. EFE/Quique García

En una entrevista a Ràdio Estel, el vicepresident executiu de l'AMB i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, ha apuntat que "les dades observen bones actuacions policials i que s'han millorat resultats després de la pandèmia", en comparació amb la realitat de l'any 2019. A més, també argumenta que una part d'aquesta sensació d'inseguretat es pot donar "quan la gent surt del seu medi de coneixement i penetra en altres àmbits desconeguts". Tot i això, afegeix que "actuar contra la percepció de la gent implica fer un altre tipus de feina més constant i ens obliga a no abaixar la guàrdia".

"Les dades reflecteixen bones actuacions policials i s'han millorat resultats després de la pandèmia"

En aquest sentit, Balmón ha explicat que algunes ciutats ja estan treballant per reduir la sensació d'inseguretat en alguns barris i ha posat d'exemple Cornellà, on han apostat per ampliar la il·luminació "per evitar racons foscos" o ampliant el servei de transport públic en dies on les celebracions de festes populars concentra més gent als carrers.

D'altra banda, des de l'AMB també aposten perquè les ciutats tinguin sistemes de seguretat similars que els permeti "compartir informació i poder enviar missatges contundents i en el mateix sentit cap als ciutadans que fan coses malament", posant d'exemple la gent que circula en patinet i que no compleix la normativa.

"Apostem perquè les ciutats tinguin sistemes de seguretat similars que els permeti compartir informació i poder enviar missatges contundents"

Mobilitat metropolitana

Preguntat pels problemes en la mobilitat que darrerament estan patint les ciutats metropolitanes, tant en la xarxa de Rodalies com de transport privat, Antoni Balmón opina que "no es pot pretendre millorar la xarxa de tren i alhora voler que no afecti el servei", per això ha demanat paciència perquè estan en marxa dos grans projectes a la xarxa de Rodalies que "continuaran donant problemes".

Balmón també ha apuntat que "en els temes importants" hi ha bona coordinació entre l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona, cosa que no passa amb la Generalitat de qui ha assegurat que "falta planificació sobretot en la xarxa de transport públic que és on té competències".

Entrevista a Antoni Balmón, alcalde de Cornellà i vicepresident de l'AMB

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024