En directe

Fabricació pròpia

POLÍTICA

Duran i Lleida elogia la capacitat de mobilització de l'independentisme i diu que la Diada "ha estat un èxit"

L'exdiputat de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, reconeix que la Diada "ha estat un èxit" en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel'

13 setembre 2022

Redacció

Comparteix

L'exdiputat de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha elogiat la capacitat de l'independentisme de mobilitzar la societat i ha dit en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que "la Diada ha estat un èxit". En aquest sentit, ha dit que se li tornen a plantejar reptes a l'Estat per donar resposta a les reivindicacions dels manifestants.

EFE/Mario Ruiz

D'altra banda, "entén perfectament" que el president de la Generalitat hagués decidit no assistir a la manifestació perquè "la institució ha d'estar per sobre de qualsevol iniciativa d'una entitat". Sobre això, Duran i Lleida ha recordat que "va ser un error" que l'aleshores president Artur Mas assistís a la manifestació del 'posi les urnes', l'any 2014.

"Va ser un error" que, en 2014, l'aleshores president Artur Mas assistís a la manifestació del 'posi les urnes'

Sobre la taula de diàleg, creu que es pot parlar de tot sempre que "no s'enganyi a la gent" intentant dialogar per un objectiu que "és inviable". Segons el seu parer, una de les solucions al conflicte polític implicaria desplegar lleis previstes en l'Estatut aprovat l'any 2006, que creu que "té molt recorregut polític i es pot utilitzar per millorar l'autogovern de Catalunya".

Erradicar els populismes

Després de tancar la seva etapa política, Duran i Lleida dirigeix ara l'Acadèmia Europea de Lideratges, que ha explicat que se centrarà en "la formació per erradicar els populismes" que, segons ha dit, està en augment a Europa i Catalunya.

Per acabar, l'expolític no se n'ha estat de valorar l'estat de salut del president Jordi Pujol i des dels micròfons de Ràdio Estel li ha desitjat una ràpida recuperació.

L'ENTREVISTA

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció