En directe

Completes

POLÍTICA

Duran i Lleida elogia la capacitat de mobilització de l'independentisme i diu que la Diada "ha estat un èxit"

L'exdiputat de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, reconeix que la Diada "ha estat un èxit" en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel'

13 setembre 2022

Redacció

Comparteix

L'exdiputat de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha elogiat la capacitat de l'independentisme de mobilitzar la societat i ha dit en una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel' que "la Diada ha estat un èxit". En aquest sentit, ha dit que se li tornen a plantejar reptes a l'Estat per donar resposta a les reivindicacions dels manifestants.

EFE/Mario Ruiz

D'altra banda, "entén perfectament" que el president de la Generalitat hagués decidit no assistir a la manifestació perquè "la institució ha d'estar per sobre de qualsevol iniciativa d'una entitat". Sobre això, Duran i Lleida ha recordat que "va ser un error" que l'aleshores president Artur Mas assistís a la manifestació del 'posi les urnes', l'any 2014.

"Va ser un error" que, en 2014, l'aleshores president Artur Mas assistís a la manifestació del 'posi les urnes'

Sobre la taula de diàleg, creu que es pot parlar de tot sempre que "no s'enganyi a la gent" intentant dialogar per un objectiu que "és inviable". Segons el seu parer, una de les solucions al conflicte polític implicaria desplegar lleis previstes en l'Estatut aprovat l'any 2006, que creu que "té molt recorregut polític i es pot utilitzar per millorar l'autogovern de Catalunya".

Erradicar els populismes

Després de tancar la seva etapa política, Duran i Lleida dirigeix ara l'Acadèmia Europea de Lideratges, que ha explicat que se centrarà en "la formació per erradicar els populismes" que, segons ha dit, està en augment a Europa i Catalunya.

Per acabar, l'expolític no se n'ha estat de valorar l'estat de salut del president Jordi Pujol i des dels micròfons de Ràdio Estel li ha desitjat una ràpida recuperació.

L'ENTREVISTA

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024