En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els Mossos atribueixen el creixement de denúncies per delictes d'odi a "la confiança que hi ha amb la policia"

Segons ha explicat el caporal Joan Miquel Martínez, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública i el 10% restant es fa a través d'internet.

3 març 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra han publicat les dades sobre les denúncies que es fan cada any a Catalunya relacionades amb delictes d'odi. D'aquestes denúncies, gairebé la meitat es fan per agressions en contra dels col·lectius LGTBI on els nois homosexuals són els més perjudicats.

Els Mossos atribueixen aquest augment al fet que ara es denuncia més que abans perquè "ha crescut la confiança en la policia i per la tasca que s'ha fet des d'entitats com l'observatori contra l'homofòbia", segona ha apuntat a Ràdio Estel el cap de l'oficina de delictes d'odi dels mossos, el caporal Joan Miquel Martínez. Martínez també ha avisat que aquestes agressions no només afecten la persona agredida, "sinó també tot el seu entorn familiar i altres persones del seu col·lectiu".

"Els delictes d'odi no només afecten la persona agredida, sinó també tot el seu entorn familia i altres persones del seu col·lectiu"

Segons ha explicat el caporal, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública, al transport públic i en l'àmbit de l'oci nocturn i el 10% restant es fan a través de les xarxes socials per internet.

Tot i el creixement de denúncies, els mossos avisen que encara hi ha molts casos dels quals la policia no té coneixement, aproximadament 8 de cada 10 segueixen sense denunciar-se. Una altra preocupació de la policia és que un 19% dels autors d'aquests delictes d'odi a Catalunya eren menors d'edat. Per pal·liar aquesta situació, els Mossos d'Esquadra formaran uns 200 alumnes d'ESO de 37 escoles catalanes perquè els facin d'enllaç entre els nois i noies assetjats i l'oficina de delictes d'odi.

Escolta l'entrevista:

Joan Miquel Martínez, cap de l'oficina de delictes d'odi i discriminació dels Mossos d'Esquadra

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció