En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els Mossos atribueixen el creixement de denúncies per delictes d'odi a "la confiança que hi ha amb la policia"

Segons ha explicat el caporal Joan Miquel Martínez, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública i el 10% restant es fa a través d'internet.

3 març 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra han publicat les dades sobre les denúncies que es fan cada any a Catalunya relacionades amb delictes d'odi. D'aquestes denúncies, gairebé la meitat es fan per agressions en contra dels col·lectius LGTBI on els nois homosexuals són els més perjudicats.

Els Mossos atribueixen aquest augment al fet que ara es denuncia més que abans perquè "ha crescut la confiança en la policia i per la tasca que s'ha fet des d'entitats com l'observatori contra l'homofòbia", segona ha apuntat a Ràdio Estel el cap de l'oficina de delictes d'odi dels mossos, el caporal Joan Miquel Martínez. Martínez també ha avisat que aquestes agressions no només afecten la persona agredida, "sinó també tot el seu entorn familiar i altres persones del seu col·lectiu".

"Els delictes d'odi no només afecten la persona agredida, sinó també tot el seu entorn familia i altres persones del seu col·lectiu"

Segons ha explicat el caporal, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública, al transport públic i en l'àmbit de l'oci nocturn i el 10% restant es fan a través de les xarxes socials per internet.

Tot i el creixement de denúncies, els mossos avisen que encara hi ha molts casos dels quals la policia no té coneixement, aproximadament 8 de cada 10 segueixen sense denunciar-se. Una altra preocupació de la policia és que un 19% dels autors d'aquests delictes d'odi a Catalunya eren menors d'edat. Per pal·liar aquesta situació, els Mossos d'Esquadra formaran uns 200 alumnes d'ESO de 37 escoles catalanes perquè els facin d'enllaç entre els nois i noies assetjats i l'oficina de delictes d'odi.

Escolta l'entrevista:

Joan Miquel Martínez, cap de l'oficina de delictes d'odi i discriminació dels Mossos d'Esquadra

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció