En directe

La taula de l'Evangeli

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els Mossos atribueixen el creixement de denúncies per delictes d'odi a "la confiança que hi ha amb la policia"

Segons ha explicat el caporal Joan Miquel Martínez, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública i el 10% restant es fa a través d'internet.

3 març 2022

Redacció

Comparteix

Aquesta setmana, els Mossos d'Esquadra han publicat les dades sobre les denúncies que es fan cada any a Catalunya relacionades amb delictes d'odi. D'aquestes denúncies, gairebé la meitat es fan per agressions en contra dels col·lectius LGTBI on els nois homosexuals són els més perjudicats.

Els Mossos atribueixen aquest augment al fet que ara es denuncia més que abans perquè "ha crescut la confiança en la policia i per la tasca que s'ha fet des d'entitats com l'observatori contra l'homofòbia", segona ha apuntat a Ràdio Estel el cap de l'oficina de delictes d'odi dels mossos, el caporal Joan Miquel Martínez. Martínez també ha avisat que aquestes agressions no només afecten la persona agredida, "sinó també tot el seu entorn familiar i altres persones del seu col·lectiu".

"Els delictes d'odi no només afecten la persona agredida, sinó també tot el seu entorn familia i altres persones del seu col·lectiu"

Segons ha explicat el caporal, en un 90% dels casos les agressions es produeixen a la via pública, al transport públic i en l'àmbit de l'oci nocturn i el 10% restant es fan a través de les xarxes socials per internet.

Tot i el creixement de denúncies, els mossos avisen que encara hi ha molts casos dels quals la policia no té coneixement, aproximadament 8 de cada 10 segueixen sense denunciar-se. Una altra preocupació de la policia és que un 19% dels autors d'aquests delictes d'odi a Catalunya eren menors d'edat. Per pal·liar aquesta situació, els Mossos d'Esquadra formaran uns 200 alumnes d'ESO de 37 escoles catalanes perquè els facin d'enllaç entre els nois i noies assetjats i l'oficina de delictes d'odi.

Escolta l'entrevista:

Joan Miquel Martínez, cap de l'oficina de delictes d'odi i discriminació dels Mossos d'Esquadra

0:00 / 0:00

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció