En directe

La Caravana

POLÍTICA

Javi López: "El Procés ha acabat, però els resultats electorals reflecteixen que continua havent-hi independentistes a Catalunya"

"Em costa d'entendre" la manifestació contra la cimera Sánchez-Macron a Barcelona, ha dit l'eurodiputat, "quan Barcelona sempre ha reclamat més protagonisme internacional"

19 gener 2023

Redacció

Comparteix

La cimera hispanofrancesa que se celebra al Museu Nacional d'Art de Catalunya , posa a prova la mobilització independentista. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el diputat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, ha reiterat diverses vegades que el Procés fa temps que es va acabar, però ha afegit que els resultats electorals demostren que a Catalunya continua havent-hi independentistes. "Entre el xoc institucional, la unilateralitat i la unitat de l'independentisme entre els grups polítics que hi donaven suport, però em sembla evident dir que el Procés ha quedat enrere, però no vol dir que no hi hagi debats polítics al voltant del futur de Catalunya", ha dit López.

Javier López, eurodiputat del PSC
Javier López, eurodiputat del PSC.

"La trobada reflecteix que Catalunya és clau en les relacions entre França i Espanya"

Sobre el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, rebi els seus homòlegs espanyol i francès al MNAC, mentre Esquerra participa a la protesta, l'eurodiputat socialista ha argumentat que respecta la manifestació perquè és un dret, però no ho entén. "Barcelona sempre havia reclamat més protagonisme en l'àmbit internacional i ara se li ha donat. Em costa d'entendre que es faci aquesta protesta perquè la trobada reflecteix que Catalunya és clau en les relacions entre França i Espanya".

"El Procés ha quedat enrere, però això no vol dir que no hi hagi debats sobre el futur de Catalunya"

D'altra banda, sobre la denúncia del Parlament Europeu a l'eurodiputada socialista Mónica Silvana per "maltractar psicològicament" tres assistents, López ha sentenciat que es tracta d'un procediment intern, però que és molt positiu que el propi parlament tingui mecanismes interns de control.

Entrevista a Javier López, eurodiputado del PSC

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

RELIGIÓ

Arriba l'ordenació episcopal d'Octavi Vilà com a bisbe de Girona

El bisbe de Girona, Octavi Vilà | FOTO: Àngel Almazan (Bisbat de Girona)

El diumenge 21 d'abril a partir de les 16.30 h, Ràdio Estel retransmet en directe un programa especial amb l'ordenació episcopal del bisbe de Girona des de la catedral de la ciutat

18 abril 2024

Ignasi Miranda

AUDIOS

Sense categoria

Roser Capdevila, il·lustradora: "No moriré mai"

Roser Capdevila, il·lustradora: "No moriré mai"

Roser Capdevila, il·lustradora, reedita dues obres autobiogràfiques: 'La nena que volia dibuixar' i 'Ai! Ai! Els meus cabells'

18 abril 2024