En directe

Laudes

POLÍTICA

Javi López: "El Procés ha acabat, però els resultats electorals reflecteixen que continua havent-hi independentistes a Catalunya"

"Em costa d'entendre" la manifestació contra la cimera Sánchez-Macron a Barcelona, ha dit l'eurodiputat, "quan Barcelona sempre ha reclamat més protagonisme internacional"

19 gener 2023

Redacció

Comparteix

La cimera hispanofrancesa que se celebra al Museu Nacional d'Art de Catalunya , posa a prova la mobilització independentista. En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el diputat del PSC al Parlament Europeu, Javi López, ha reiterat diverses vegades que el Procés fa temps que es va acabar, però ha afegit que els resultats electorals demostren que a Catalunya continua havent-hi independentistes. "Entre el xoc institucional, la unilateralitat i la unitat de l'independentisme entre els grups polítics que hi donaven suport, però em sembla evident dir que el Procés ha quedat enrere, però no vol dir que no hi hagi debats polítics al voltant del futur de Catalunya", ha dit López.

Javier López, eurodiputat del PSC
Javier López, eurodiputat del PSC.

"La trobada reflecteix que Catalunya és clau en les relacions entre França i Espanya"

Sobre el fet que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, rebi els seus homòlegs espanyol i francès al MNAC, mentre Esquerra participa a la protesta, l'eurodiputat socialista ha argumentat que respecta la manifestació perquè és un dret, però no ho entén. "Barcelona sempre havia reclamat més protagonisme en l'àmbit internacional i ara se li ha donat. Em costa d'entendre que es faci aquesta protesta perquè la trobada reflecteix que Catalunya és clau en les relacions entre França i Espanya".

"El Procés ha quedat enrere, però això no vol dir que no hi hagi debats sobre el futur de Catalunya"

D'altra banda, sobre la denúncia del Parlament Europeu a l'eurodiputada socialista Mónica Silvana per "maltractar psicològicament" tres assistents, López ha sentenciat que es tracta d'un procediment intern, però que és molt positiu que el propi parlament tingui mecanismes interns de control.

Entrevista a Javier López, eurodiputado del PSC

0:00 / 0:00

Més actualitat

Educació acusa USTEC d'actuar en interès propi en l'última vaga de mestres

Manifestants amb pancartes

La secretària general del departament, Patrícia Gomà, assegura que la convocatòria d'ajudes per als alumnes vulnerables de les escoles concertades arribarà al març

27 gener 2023

Redacció

La Generalitat va gestionar malament les ajudes Covid a les escoles, amb greus errades que van suposar perjudicis a milers de famílies

Motxilles i bates penjades en un passadís de l'institut escola Montsant, a Cornudella.

Ho denuncia un informe de la Sindicatura de Comptes al que ha tingut accés Ràdio Estel, on també detalla que algunes escoles van haver de renunciar a les ajudes

26 gener 2023

Redacció

Les llistes d'espera als hospitals catalans han augmentat

Professionals de l'hospital Santa Maria de Lleida fan una intervenció amb un nou robot per a cirurgies de pròtesis de genoll.

Tal com reconeixen des del Servei Català de Salut a Ràdio Estel, la gent s'està més temps esperant per rebre la visita o el tractament que necessita

26 gener 2023

Redacció