En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

"Les monarquies europees sobreviuran gràcies als vincles que mantenen les famílies que regnen i les que no"

El catedràtic d'Història Moderna Àngel Casals ha assegurat que Anglaterra ha trobat la manera de fer negoci amb la seva monarquia

19 setembre 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', el catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, Àngel Casals, no s'ha mostrat sorprès de l'ampli seguiment de la mort de la reina Elisabet II, i ha detallat que "era la crònica d'una mort anunciada". D'altra banda, Casals també ha assegurat que "Anglaterra ha trobat la manera de fer negoci amb la seva monarquia".

El rei Carles III d'Anglaterra i la reina consort, Camila Parker Bowles, arriben al Palau de Buckingham i observen les flors que els ciutadans han deixat per la mort de la reina Elisabet II
El rei Carles III d'Anglaterra i la reina consort, Camila Parker Bowles, arriben al Palau de Buckingham i observen les flors que els ciutadans han deixat per la mort de la reina Elisabet II. Buckingham Palace/ACN

Pel que fa a les monarquies europees, l'historiador Casals ha exposat que "no estan de moda", i que "és interessant veure com cada monarquia s'ha intentat adaptar al segle XXI". Àngel Casals ha detallat que les monarquies europees sobreviuran gràcies als vincles de sang, d'amistat i de negoci que mantenen les famílies que regnen i les que no.

Tenint en compte que fa més de set anys que el CIS, el Centre d'Investigacions Sociològiques, no realitza cap enquesta per avaluar l'estat de salut de la monarquia espanyola, el catedràtic Àngel Casals ha apuntat que "ni la mateixa monarquia està segura del suport que té".

"Ni la mateixa monarquia està segura del suport que té"

ESCOLTA L'ENTREVISTA

Àngel Casals, catedràtic d'història moderna de la Universitat de Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

Xavier Trias: "Si guanyo a Colau, una de les primeres coses que faré serà tornar a anar a dinar amb ella"

Xavier Trias, als estudis de Ràdio Estel

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona exigeix al Partit Popular que si volen parlar amb ell, primer li han de demanar perdó

26 maig 2023

Redacció

Robert Güerri: "No som davant una situació catastròfica com diu l'OMS, és només un missatge per no abaixar la guàrdia amb el coronavirus"

El doctor Robert Güerri, cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar

El cap de secció de malalties infeccioses de l'Hospital del Mar assegura que ara es veuen més casos de Covid-19 perquè la grip ha marxat i el coronavirus "no té aquest perfil tan estacional"

25 maig 2023

Redacció

Ernest Maragall: "Si soc alcalde de Barcelona, el consistori assumirà el lideratge que li pertoca" 

Ernest Maragall, als estudis de Ràdio Estel

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona ha remarcat que "hi hauria un paper actiu i no d’inhibició ni de renúncia com ara"

24 maig 2023

Redacció