En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

Els sindicats creuen que hi ha una base per l'acord de la reforma laboral, tot i una legítima modificació

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', tant el Secretari General UGT Catalunya, Camil Ros, com el Secretari General de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco, coincideixen que la reforma laboral s'hauria d'aprovar perquè hi ha bases suficients per a l'acord.

27 gener 2022

Redacció

Comparteix

Hi ha bases suficients per arribar a un acord i tirar endavant la reforma laboral. Això han expressat en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel' Camil Ros, secretari general de la UGT Catalunya i Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres. Ambdós coincideixen que la reforma laboral s'hauria d'aprovar.

El Govern Espanyol vol apujar el salari mínim interprofessional aquest any. L'augment vol que es pacti en la taula de diàleg social que ha convocat amb sindicats i patronal pel pròxim 7 de febrer. La vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, s'han reunit a Barcelona per intentar desencallar un acord i que ERC s'avingui a votar favorablement en la tramitació de la reforma laboral que ha de començar la setmana que ve i s'ha de votar al Congrés dels Diputats.

Camil Ros i Javier Pacheco, secretari general de la UGT i de CCOO respectivament.
Camil Ros i Javier Pacheco, secretari general de la UGT Catalunya i de CCOO Catalunya, respectivament.


De moment, des d'un punt de vista públic, el text de la reforma laboral encara no ha aconseguit tenir el suport dels partits que van propiciar la investidura de Pedro Sánchez.

En l'entrevista a Ràdio Estel, Pacheco ha afegit que hi ha hagut temps de sobres per parlar de la reforma laboral, perquè se n'ha parlat durant tota la legislatura. A més, ha considerat que seria legítim que el debat polític modifiqués l'acord, ja que és fruit del diàleg social i la sobirania del Congrés dels Diputats té la capacitat jurídica i legítima per poder modificar-lo.

"Si la majoria de la investidura es trenca, no està escrit que una part de la dreta pacti esmenes conservadores a la reforma laboral". Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya


Segons el Secretari general de Comissions Obreres, "és lícit que els polítics modifiquin la reforma, però que calibrin, si obren les esmenes polítiques, si l'acord virarà cap a la dreta o a l'esquerra. Si la majoria de la investidura es trenca, no està escrit que una part de la dreta pacti esmenes conservadores a la reforma laboral".

Sobre el salari mínim interprofessional que el Govern espanyol ha d'abordar el 7 de febrer amb sindicats i patronals, Pacheco ha assegurat que CC. OO no estarà en cap acord que quedi per sota dels mil euros i Ros ha admès que seria un fracàs i una falta de paraula per part del govern no arribar a la xifra pactada. A més, s'ha mostrat ferm en el fet que els ERTO han de continuar mentre hi hagi pandèmia.

Entrevista a Camil Ros, secretari general de la UGT Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de Comissions Obreres Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció